Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '16

 
Kategori
Astroloji
 

Değişim ve aydınlanma zamanı: 2017

Her senenin son günü Ay’ın içinde bulunduğu burca ve yeni yılın ilk saatlerinde önündeki açıya bakar, takip eden yıl ile ilgili öngörüde bulunurum. İstanbul’a göre çıkartılmış haritada 31 Aralık 2016 gününe baktığımda Ay’ın Kova burcunda olduğunu ve yılın ilk gününde Uranüs ile altmış derecelik açı yapacağını görüyorum. Astroloji literatüründe Kova burcu ve yöneticisi olan Uranüs değişim, reform, aydınlanma ve objektivite ile ilgilidir. Dolayısıyla 2017 yılının Türkiye için gerçekleri fark etme, değişme, olaylara objektif bakma ve aydınlama açısından çok önemli olduğunu tahmin ediyorum. Ancak Kova burcunun gölgesinde olan istikrarsızlık, ani beklenmedik durumlar, skandallar, mevcut dengenin kaybedilmesi gibi olumsuz yönleri de göz ardı etmememiz gerekiyor. Umarım bu yıl ülkemize huzur getirir. Şimdi gelin yılın dikkat edilmesi gereken süreçlerine beraberce bakalım.

Güneş tutulmaları: yeniay dönemine denk gelen bu tutulmalar çoğu kez önce bir kriz yaşanacağına sonrasında ise önemli başlangıçların ortaya çıkacağına işaret ederler. 

26 Şubat günü balık burcunda Neptün vurgulu bir güneş tutulması olacak. Dünyada denizler ve sular ile ilgili konular gündemde yer tutabilir. Gizli kalmış olaylar açığa çıkabilir. Ülkemizde anayasa ile ilgili konular gündeme gelebilir.

21 Ağustos günü aslan burcunda bir tam güneş tutulması olacak. Aslan burcundaki tutulma Trump başta olmak üzere dünya bazında liderlerin önemli sınavlardan geçeceğini vurguluyor. Ülkemizde ise; ekonomik açıdan ortaya çıkan krizler doğru yönetilirse bir yeniden yapılanma süreci başlayabilir.

Ay tutulmaları: dolunay dönemine denk gelen bu tutulmalar çoğu kez ani fark edilen bir gerçekten dolayı yaşanan ikilemleri ve krizleri anlatırlar. Ay tutulması sırasında kişiler karar almaya çalışırken duyguları ile mantıkları arasında denge kurmakta zorlanırlar. Bu krizleri doğru yönetenler ise ay tutulmasından karlı çıkarlar.

11 Şubat günü aslan burcunda bir ay tutulması olacak. Aslan burcu özellikle dünya üzerindeki otorite figürleri ve liderler ile ilgili olduğu için bu tarihe yaklaşan günlerde bu figürler önemli sınavlardan geçecek. Ünlü kişiler ile ilgili skandallar ve ölümler gündeme gelebilir. Ülkemizde ise; ekonomi ile ilgili sorunlar ayyuka çıkabilir.

07 ağustos günü ise kova burcunda Mars vurgulu bir ay tutulması olacak. Bu tarihe yaklaşan günlerde dünyada isyan, savaş, terör vb. ile ilgili konular gündeme gelebilir. Ülkemizde ise özellikle milli güvenliği tehdit eden konular, kitleleri ilgilendiren krizler ve sosyal tabular ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir.

Venüs gerilemesi: 04 Mart 03 Nisan arasında Venüs önce kötü yerleşimde olduğu koç burcunda, daha sonra 15 Nisan tarihine kadar yüceldiği balık burcunda geri gidecek. Bu süreçte dünyada ikili ve sosyal ilişkiler, sanat ile ilgili konular, diplomasi, cinsellikle ilgili konular vb. önemli bir sınavdan geçecek. Bu süreçte yaptıracağınız estetik operasyonların daha sonra tekrar edilmesi gerekebilir. Aman dikkat! Sanatçı dostlarıma bu dönemde çıkaracakları projeler konusunda ekstra temkinli olmalarını öneriyorum.

Merkür gerilemeleri: seneye 08 Ocak tarihine kadar sürecek olan bir Merkür retro ile başlıyoruz. Sonrasında 10 Nisan 03 Mayıs arasında Merkür önce boğa sonra koç burcunda geri gidecek. Ve son olarak 13 Ağustos 05 Eylül arasında önce başak sonra aslan burcunda geri gidecek.

Bu tarihlerde hepimizin bildiği gibi dalgınlık, unutkanlık, yanlış anlama, takıntı, dedikodu, yalan, iftira gibi olumsuz durumlarla ilgili ve genel olarak iletişim konularında dikkatli olmamız gerekiyor. Elektronik aletler bozulabilir. Ulaşım ile ilgili sorunlar çıkabilir. Tabi bir de sözleşmelere imza atarken en az iki kere okuyun.

Hadi şimdi gelin beraberce 2017 yılının sizin üzerinizdeki genel etkilerine bakalım. Yükselen burcunuzu öncelikli olarak okumanızı öneririm.

KOÇ

Mart ayı dışında Eylül ayına kadar evlilik, uzun ilişki ve ortaklık bağlamında oldukça şanslısın. Evliliğe gidecek bir ilişki kapını çalabilir. Sana işinde fayda sağlayacak bir ortaklık içine girebilirsin. Eylül ayından itibaren ortak yatırımlardan fayda görebilirsin.

Mart ayında ikili ve sosyal ilişkilerinde sorun yaşayabilirsin. Olaylara düşünmeden ve aşırı öfke ile yaklaşmaktan kaçınmalısın. Aksi halde arkadaşların ve sevgilin tarafından terk edilebilirsin. Nisan ayında ise; gizli düşmanlıklar konusunda temkinli olmalısın. Dost sandığın bir kişinin ihaneti ile karşılaşabilirsin.

Yıl boyunca yurtdışı bağlantılı işlerinde, akademik ve hukuki konularda daha temkinli olmalısın. Yüksek eğitim ile ilgili daha fazla sorumluluk alman gerekiyor.

BOĞA

Eylül ayına kadar genel olarak iş hayatın ve sağlığın konusunda avantajlısın. Spor, diyet ve detoks gibi faaliyetlerden ekstra fayda görebilirsin. İşyerini değiştirebilirsin. Eylül ayından itibaren evlenme ihtimalin gündeme gelebilir. İşine ilişkin yeni sözleşme fırsatı söz konusu olabilir.

Mart ayında bağımlıklarından ve gereksiz davranış kalıplarından arınmalısın. Aksi takdirde sağlığın risk altına girebilir. Nisan ayında ise, genel olarak sosyal çevren ile ilgili sorunlar yaşayabilirsin. dedikodu, yalan ve iftira ile karşı karşıya gelebilirsin.

Yıl boyunca kredi, borç ve alacak konularında dikkatli olmalısın. Ayrıca Eylül ayından itibaren kazalar ve ameliyatlar ile ilgili bazı gelişmeler gündeme gelebilir. Seni risk altına sokacak aktivitelerden uzak durmalısın.

İKİZLER

Eylül ayına kadar aşk hayatın ile ilgili avantajlısın. Yeni bir sevgili hayatına girebilir. Eğlence hayatın ve cinsel yaşantın oldukça renkli olacak. Hamile kalma kararı da alabilirsin. Eylül ayından itibaren iş hayatın ile ilgili gelişmeler devrede olacak.

Mart ayında arkadaşların ile ilişkilerine dikkat etmelisin. Uzun zamandır gizlenen gerçekler ortaya çıkabilir. Dostlarını elimine etmek zorunda kalabilirsin. Olaylara yüzeysel yaklaşmaktan vazgeçmelisin. Nisan ayında ise; kariyerin ile ilgili atılım yapmamalısın. İşler istediğin gibi gitmeyebilir.

Yıl boyunca ortalığın ve evliliğin ile ilgili yeni sorumluluklar alman gerekebilir. Ayrıca rakiplerin tarafından acımasızca eleştirebilirsin. Sözleşmeler konusunda da ekstra temkinli olmalısın.

YENGEÇ

Eylül ayına kadar ev ve emlak konularında oldukça avantajlısın. Yeni bir ev alabilirsin. Ayrıca ebeveynlerden her konuda destek göreceksin. Eylül ayından itibaren yeni bir aşk kapını çalabilir. Yaratıcılığın had safhada olacağı için harika projeler üretebilirsin.

Mart ayında kariyerin ile ilgili sıkıntı olabilir. Özellikle patronun ile iletişime dikkat etmelisin. Aşırı sübjektif tutumlardan kaçınmalısın. Nisan ayında yurtdışı bağlantılı işlerin, akademik hayatın ve hukuki konular ile ilgili sorun yaşayabilirsin.

Yıl boyunca sağlığın konusunda temkinli olmalısın. Aşırı yemek ve içmekten uzak durmalısın. Evcil hayvanların konusunda da daha hassas olman gereken bir dönemdesin.

ASLAN

Mart ayı dışında Eylül ayına kadar iletişim ve eğitim konularında avantajlısın. Önemli kişiler ile iletişime geçebilir, seminerler verebilir ve yepyeni konularda eğitim alabilirsin. Kardeş ve kuzenlerinden destek göreceksin. Eylül ayından itibaren kendine yeni bir ev alabilirsin.

Mart ayında akademik kariyerin ve yurtdışı bağlantılı işlerin ile sorunlar çıkabilir. Hukuki bir konu ile ilgili bir iftira ile karşı karşıya kalabilirsin. Yurtdışı seyahatler konusunda daha temkinli olmalısın. Nisan ayında kredi, borç ve alacak konularına yönelik problemler devreye girebilir.

Yıl boyunca aşk hayatın ve çocukların konusunda daha temkinli olmalısın. Aşk hayatında aşırı gururlu ve bencil tutumlardan kaçınmalısın. Çocuklarınla ilgili sorumluluklarında artış olabilir. Cinsel hayatında da kendini kısıtlanmış hissedebilirsin.

BAŞAK

Eylül ayına kadar maddi konularda önemli avantajların var. Gelen parayı tutmaya çalış. Ayrıca yeni maddi kaynakları doğru değerlendir. Eylül ayından itibaren yurtiçi seyahatlerinde artış olacak. Katıldığın seminerlerden ve gittiğin kurslardan fayda göreceksin. Ayrıca kardeşlerinle ortak bir işe girebilirsin.

Mart ayında miras ve ortak yatırım konuları ile ilgili sorun yaşayabilirsin. Elzem olmadığı sürece ameliyatlar konusunda dikkatli olmalısın. Nisan ayında evliliğin veya ortaklığın ile ilgili bazı gerçekleri farkına vararak ikilem yaşayabilirsin.

Yıl boyunca ev ve emlak konuları ile ilgili temkinli olmalısın. Yeni bir ev alacak olursan iyice araştır. Ayrıca ebeveynlerinle iletişim problemleri yaşayabilirsin.

TERAZİ

Eylül ayına kadar hayatının pek çok alanında avantajların var. Yeni girişimlerde bulunabilir, yepyeni başlangıçlar yapabilirsin. Eylül ayından itibaren özellikle maddi konularda fırsatlar karşına çıkacak. Gelen parayı düşünmeden harcamamalısın.

Mart ayında eşin veya sevgilin ile ilgili sorun yaşayabilirsin. Sorunlara yüzeysel değil derinlemesine eğilmelisin. Nisan ayında sağlığına daha fazla dikkat etmelisin. Detoks ve diyet yapmanda fayda var.

Yıl boyunca eğitim hayatında daha fazla sorumluluk alman gerekecek. Ayrıca kardeş veya kuzenlerinin bazı sorunlarını çözmek zorunda kalabilirsin. Evde verdiğin partilerden dolayı komşularınla sorun yaşayabilirsin.

AKREP                                 

Eylül ayına kadar meditasyon gibi spritüel çalışmalarla ilgilenebilirsin. Hayatındaki kalıpları kırmak ve dönüşmek için çok uygun bir dönemdesin. Bu dönemde terapi görürsen maksimum fayda elde edebilirsin. Eylül ayından itibaren yeni girişimler yolda olacak.

Mart ayında evcil hayvanların ve sağlığın konusunda bazı sorunlar devreye girebilir. Takıntılı olmadan bu sorunları çözmelisin. Nisan ayında aşk hayatında ve çocuklarınla iletişim kurarken daha dikkatli olmalısın. Sanatsal projelerin sunumunu bu aya denk getirmemeye çalış.

Yıl boyunca maddi konularda temkinli olmalısın. Maddi konularda gecikme, kısıtlanma ve zorlanma söz konusu olabilir. İyi bir bütçe planlaması yapmalısın.

YAY

Eylül ayına kadar sosyal çevren değiştirmen mümkün görünüyor. Yeni arkadaşlar edinebilir, yeni bir kulübe üye olabilirsin. Ayrıca gerekli sorumlulukları iyi taşıdığın takdirde hayallerine ulaşabilirsin. Eylül ayından itibaren hayatını yeniden yapılandırman mümkün olacak.

Mart ayında sevgilinle aranda ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Pire için yorgan yakmamalısın. Nisan ayında emlak konularına dikkat etmelisin. Sakince ve makul karar vermelisin. Ayrıca annen ve baban ile iletişimine dikkat etmelisin.

Yıl boyunca sağlığına dikkat etmelisin. Tutamayacağın sözler vermek ve aşırı sorumluluk yüklenmek seni hasta edebilir. Ciddi, gerçekçi, disiplinli ve planlı hareket etmelisin. Gereksiz riskler almak, aşırı maceraperest davranmak ve aşırı iyimser olmak daha fazla hata yapmana sebep olabilir.

OĞLAK

Eylül ayına kadar kariyerin ve hedeflerin konusunda fırsatlar karşına çıkacak. Yeni bir işe girebilir veya mevcut işinde terfi edebilirsin. Ayrıca patron gibi hayatındaki otorite figürlerinden destek göreceksin. Eylül ayından itibaren sosyal çevreni genişletmen ve arkadaşlarından destek görmen mümkün olacak.

Mart ayında ev içinde huzurlu hissetmeyebilirsin. Ancak mevcut evi değiştirme kararı alırsan bu kararı Mayıs ayında uygulamalısın. Nisan ayında kardeşlerin ve kuzenlerin ile iletişimine dikkat etmelisin. Aşırı şekilci ve yargılayıcı davranman sonucunda ilişkilerin bozulabilir.

Yıl boyunca eşinin sağlığı konusunda temkinli olmalısın. Ayrıca dost sandığın kişilerin ihanetleri ile karşı karşıya kalabilirsin. Artık manevi yönünü güçlendirme zamanı!

KOVA

Eylül ayına kadar yurtdışı bağlantılı işlerin, akademik hayatın ve hukuki konularla ilgili avantajlısın. Yüksek lisans veya doktora eğitimine başlayabilirsin. Yurtdışı seyahat fırsatları karşına çıkabilir. Ayrıca medya ve yayıncılık alanlarında da başarılı olabilirsin. Eylül ayından itibaren kariyerin ile ilgili harika olanaklar karşına çıkacak.

Mart ayında yurtiçi seyahat programı yaparken daha temkinli olmalısın. Ayrıca eğitim hayatın ile ilgili bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Bunları çözerken sakin olmalısın. Nisan ayında maddi durumuna dikkat etmelisin. Parayı har vurup harman savurma.

Yıl boyunca arkadaşlarının sorunlarını çözmen gerekebilir. Ayrıca sosyal çevren tarafından kısıtlandığını hissedebilirsin. Artık özgür hareket etme zamanı!

BALIK

Mart ayı dışında Eylül ayına kadar kredi, miras ve ortak yatırım konularında avantajlı olacaksın. Sana fayda getirecek bir ortaklığa girebilirsin. Ayrıca metafizik ile ilgili konulara ilgi duyabilirsin. Eylül ayından itibaren seyahatler gündeme gelebilir, hayata daha iyimser bakmaya başlayabilirsin.

Mart ayında maddi kayıplar devreye girebilir. Öncesinden önlem almanda fayda var. Gereksiz harcamalardan kaçın. Nisan ayında ikili ve sosyal ilişkilerinde sorunlar gündeme gelebilir. Yalan, dedikodu ve iftira ile karşı karşıya kalabilirsin. Dağılmadan ve mantık çerçevesinde bu sorunları çözmelisin.

Yıl boyunca kariyerin ve hedeflerin ile ilgili daha fazla sorumluluk yüklenmen gerekecek. Mevcut işinden ayrılman söz konusu olabilir. Ayrıca patronlarınla sorun yaşayabilirsin.

 

 
Toplam blog
: 49
: 4370
Kayıt tarihi
: 27.01.12
 
 

25 Ocak İstanbul doğumludur. Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra başladığı lisans eğitimini İs..