Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Dehşet Kamyonunun esas şöförü

Dehşet Kamyonunun esas şöförü
 

dehşet kamyonu


1879 Fransız devriminin  hazırlayıcısı olan 14 Temmuz Bastille Baskını , 2016 da kanlı bir "kamyon" saldırısıyla kana bulandı !
 
Kısaca Bastille Gününden daha da ziyade öneminden bahsetmeliyim size: Bu sadece Fransa değil İnsanlık adına önemli üç ayağı olan  bir mihenk noktası!
 
Paris’deki ortaçağ kalesi ve hapishanesi Bastille, monarşik otoriteyi temsil etmekteydi. Tam da bu sebepten halk, XVI. Louis’ye vergi ödemelerini reddetmesiyle ilk haraketlilik başladı.
ikinci de meclisin kurulmasını sağlayan Tenis Kortu Yemini idi. Fransız parlementosunun ilk ağız birliği olarakta bilinir. Yeni bir anayasa ilan edilene dek susmayacaklarını haykıran üç katmanlı toplumun liderleri, 150 yıldır toplanmayan meclisin sadece vergileri artırmak için toplanmasını protesto ettiler. Ha nedir bu üç katman  onuda söyliyim;soylular, halk ve din adamları olmak üzere, " third state" denilen 3 katman ! halkın her kesimini temsil ettiklerinden ve bir araya gelebilmiş olduklarından önemlidir.işte bu ağız birliğini bir tenis kortunda yapıyorlar.o yüzden adı "tenis kortu yemini"
Bastille Baskını, ve ardından gerçekleşen İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirisi bu devrimin üçüncü ayağıydı.
 
İnsan Ve Yurttaş Hakları Bildirisi aynı zamanda Fransız anayasasınında önsözünü oluşturur. Bildiri; insanların özgür doğduğunu ve eşit yaşamaları gerektiğini, insanların zulme karşı direnme hakkı olduğunu, her türlü egemenliğin esasının millete dayalı olduğunu ve mutlak egemenliğin bir kişi ya da grubun elinde bulunamayacağını, devleti idare edenlerin esas olarak millete karşı sorumlu olduğunu, hiç kimsenin dini ve sosyal inançları yüzünden kınanamayacağını ortaya koyuyordu.
 
Şimdi bazı beyinsizler bunu alelade bir Fransız ulusal bayramı bilir de anlamını  kavrayamaz diye not düşmek zorunda hissettim.
Ha bu günün önemini bildiğinden mi Işid li beyinsizler bu günü seçerek saldırdı (?)bu tartışılır! 
Tartışılır çünkü; İyi bir planlayıcı kurmay ekibinin olduğu su götürmez gerçek! Ancak amaç kalabalıkları bir arada yakalayıp sansasyonel bir terör organizasyonu yapmak ve daha çok zarar vermek mi (?) yoksa günün anlam ve önemine mi saldırmaktı (?) dersek ;elbetteki elde 1 kalıyor. Yani kalabalık kitle seçimi !
Daha önce  ilk Fransa saldırısı üstüne Radikal de yazdığım alt kesiti tekrarlıyorum. Çünkü hala sorular ve Işid güncelliğini koruyor.
Peki bu nedir?
Neler oluyor? 
Bu IŞİD'i kim bela etti ki dünyaya, bu kadar kısa sürede, böyle palazlanarak bir orduya dönüşü verdi ? 
Siz de benim düşündüklerimi düşünüyorsanız, neden onları vuruyor o zaman ? ...                 
*El-Kaide neden ABD'yi vurduysa di mi!
Çok mu basit çok mu karışık?
 
Benim aklımdan bir komplo teorisi geçmekte, sizinle paylaşmak isterim: Bilmiyorum, belki  ABD ve Emperyalist devletlere olan bakışım gereği, tesadüfen olmayacak döngülerle, dünya politikalarını şekillendirme stratejileri yüzünden böyle düşünüyor olabilirim. Belki gerçekten bir Siyasal İslam(!) vardır ya da dayatılıyordur. Belki siyasal Hristiyanlık durumunu çok es geçiyoruz!
Tam da bu temel de söyleyeceklerim var. Malum Devletler arasındaki soğuk savaş dönemlerinin sona ermesiyle(!) birlikte, ufak ufak parlayan bir siyasal İslam olgusu varlık göstermeye başladı. Kendiliğinden miydi tartışılır. Zamanı mıydı dersek, zaten diğerleri hiç mabetlerinde oturmadi ki! Museviler malum, dünyayı şekillendiriyor. Nasılına birazdan gireceğim. Hristiyanlar ise papalık ve Vatikan ile birlikte hem parasal hem siyasal odaklı bir hüküm sürmekte!
 
ABD ki işin esas boyutlu tarafı burada, kurucularından itibaren biliniyor ki Protestanlıktan türeme, Evanjelik  bir tarikatça yönetilip / yönlendiriliyor. Bu Evanjelizme bir çeşit hristiyanlık siyonizmi demek yerinde olur. Şöyle de sağlamlaştıralım söylediklerimizi ; "tanrı krallığı" dedikleri, ileri evre hristiyan kıyamet inancında, İsrail önemli bir yer tutar. Bi kere İsa Mesih buraya inecektir .Bu bölgenin müslümanlardan çok Musevilerin elinde olmasını istemeleri çok doğal çünkü Evangelistler  de "Eski Ahit" (hani Hz. Musa ile yapılan sözleşme- Tevrat&Zebur karışımı)e inanırlar. Yani özetle bu Evanjelistler, siyonistlerle aynı şeyleri düşünürler. ABD'nin İsrail'i niye bu kadar kolladığını da buradan anlamak mümkün.  
Bunların bir Armagedon dedikleri kıyamet savaşı(belki 3.dünya savaşı) senaryoları var. Ben senaryo diyorum ama onlar için kutsal inanç, bu duruma göre Yahudiler savaşı kazanıp 1000 yıl iktidar sürecekler. Ha atlamadan söyleyelim kıyametten az önce de Mesih gelecek! Eee bu durumdan kıyametin kopması ve işi hızlandırmak için, dikkat edin! "Tanrıyı kızdıracak ne var ise yapmak gerekli"  bu eski ahitten,hatta enteresandır mümkünse Rusya ve Müslümanlar birleşecek ve dünya savaşını da onlara karşı verecekler!
 
Bakın şimdi haksız mıyım! Bu mantığın sahipleri "Tanrıyı kızdırıp, kıyameti hızlandırmak için neden müslümanları da örgütlemesin, neden Hristiyanlığın zaten politik gidişinin önünü iyice parlatıp rast götürmesin, neden canımız yanacak patlama ve eylemlerle ortalığı kana revana bulamasın  ki özellikle Ortadoğu'da ! (İsrail sahanlığı)..
Biz de dün, Avrupa'da bu gün olanlar, Ortadoğu için günlük havadis değeri bile taşımadığını düşünürsek hele! Pazar yerleri ,okul çıkışları, otobüs duraklarında,nerdeyse her gün patlamalar ve mahsum bir çok insanın ölümü...
"Tanrı kızmalı"  mı artık!
Bilmem katılır mısın sayın okur!!! 
(tekil seslendim çünkü her birinizi ayrı muhatabım kabul ederim)
 
Toplam blog
: 3
: 156
Kayıt tarihi
: 29.06.16
 
 

Merhaba! Yakın zamanda kapatılan Radikal blog yazarlarından(d)ım. Siyaset, Şiir ve gündem  üzerin..