Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Deli futbolcular geçit töreni

Deli futbolcular geçit töreni
 

Deli futbolcuları çok seviyorum. Artık miyadlarını doldurdular gerçi. Her şeye sarı kart. Nedir yani, futbol gösteri oyunu değil mi? Gelmiş geçmiş en huysuz futolcular listesinde 1 numero olmuş, kendisine küfür eden seyirciye kung-fu yapan Cantona'nın boşluğunu Messi'nin hangi hareketi doldurabilir?

Deli deliyi görünce sopasını saklarmış misali, kendisine faul yapıp elini yalandan bir jest maksatlı uzatan Cantona'ya Bülent Korkmaz'ın yaptığını hatırlıyor musunuz? "haydi ordan" diyerek tokat atmıştı Cantona'nın eline. Cantona Fransız kalmıştı bu harekete. Manchester'daydı maç. Herkes ıslıklamıştı Bülent'i. Onunda çok umrundaydı.

Maradona'nın futbola geri dönüp Amerika 94'de attığı golden sonra kamerayı yutmasına ne demeli? O maçtan sonra dopingli çıktı diye men edilmişti futboldan. En dandirik dünya kupasıydı o benim izlediğim. Maradona'ya muhtaçlardı. Ne olmuş doping yaptıysa. Görmezden gelseydiniz efendiler! Yarı finalde İsveç zulmünü izlemiştik. Maradona gibilerini sevmez sistemler. Herkes efendi gibi oynayacak, sistemden taviz verilmeyecek. Kim kaybetti sonunda? Futbol severler. İyi halt ettiler. Ben o idrar testini yapan doktor olsam kendi idrarımla değiştirirdim Maradona'nınkini. şimdi hatırladım, o kupada Hagi müthişti. Sırf onun izlemiştik maçları.

Gazza'ya küçücük bir yer açmadan geçmek mümkün değil. Hakem yere sarı kartını yere düşürür. Gazza eğilip kartı alır. Hakem kartı ister ve Gazza hakame sarı kartını gösteriri. (foto aşağıda). Sonrasında hakemden kırmızı kart görür. Kendisine kırmızı kart gören başka bir hakemin koltuk altını koklar gibi yapıp yüzünü ekşitip -çok pis kokuyorsun- ifadesiyle oyundan çıkmışlığı vardır. Çıplaklığıyla çok barışıktır. Sadece çoraplarıyla antrenman tesislerinde dolaştığı ve hatta otelde kamptayken yine üryan bir vaziyette takım arkadaşının kapısını çalıp "bir ihtiyacı olup olmadığını" sormuşluğu da varmış kendisinin.


Sahadaki son deli futbolcu Fowler, sanırım bu sene de Liverpool kadrosunda. Onunkisi delikanlılıkla karışık bir delilik. Mesela Liverpool'un sahibi Liman işletmecileriydi eskiden. Taraftarı da liman işçileri. İşletmeciler büyük bir işten çıkarma kıyımı yapmışlardı. Ertesindeki maçta Fowler gol attıktan sonra formasını çıkardı. "Liman işletmecilerini" protesto ediyordu. Yani klüp başkanını. Taraftar mest oldu. Fowler'ı takımdan gönderdiler ama çoktan ilah olmuştu. (ftaraftar pankartı aşağıda) Sonra bir kerede kendisini ceza sahasında düşürmüşlerdi. Hakem penaltı çaldı. Fowler penaltı yok, takılıp düştüm dedi. Hakem tükürdüğünü yalamadı. Fowler da penaltıyı dışarı attı. Hatta galiba taca attı.

Irkçılığa karşı bir tepki olarak bir maça yüzünü siyaha boyayıp çıkmış bir performans sanatçısı ve aktivisttir de aynı zamanda. Bir keresinde de rakip takımın futbolcularının kokain kullandığı tespit edilmişti. Ceza aldıkları için Liverpool'a karşı oynamadılar. Fowler deplasmanda gol attı. Sonra taç çizgisini oluşturan kireç tozuna eğilip kokain çeker gibi bir hareket yaptı. Harika bir şakaydı. Yine ceza aldı.

Eski Fenerbahçeli Deli Abdulkerim'in yüzündeki ifadeye ve formasındaki yırtığa bakın. Onlar olmadan futbol hiç çekilmiyor. Acilen yeni deli futbolcuların türemesini talep ediyorum.

 
Toplam blog
: 295
: 733
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Bugün ölseniz mesela, ya da hafifletelim biraz hadi, bu giriş çok karamsar oldu. Bugün ortadan kay..