Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '09

 
Kategori
Haber
 

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN EYLEM PLANI

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN EYLEM PLANI
 

Yeni Eylem Planı: Demokrasiye Sahip Çık


Bu ülkede son günlerde demokratik süreçlere, yurttaşların kazanılmış haklarına yapılan saldırılar biçim ve yöntem değişmiş olarak yeniden karşımıza çıkarılmaktadır.

Bu ülke yurttaşlarının demokratik seçimler sonucunda, birlikte yaşamaya dair siyasetleri belirlemek üzere demokratik haklarını kullanarak seçtiği ve meclise yolladığı bütün milletvekillerinin ve siyasi partilerin, (gerçek) sivil toplum örgütlerinin, demokrasiye ve hukuka inanan bütün yurttaşların son günlerde sivil siyasete yapılması öngörülen “Eylem Planı” etrafındaki gelişmeleri dikkate almaları ve ortak bir duruş sergilemeleri gerekmektedir.

Zira bu “Eylem Planı” iktidardaki bir partiyi ve bu partiyle ilişkilendirilen bir toplumu hedef gösterse de gerçekte bütün bir T.B.M.M.’yi, sivil ve bağımsız yargıyı ve toplumun demokratik karar alma ve denetleme süreçlerini, demokrasiden ve hukuktan taviz vermeyen bütün demokrat yurttaşların sivil tercihlerini ve yaşam alanlarını hedef almaktadır.

İktidardaki partinin hukuk dışı yollarla kapatılmasının sağlanması konusunda herhangi bir çevre tarafından yapılan planların kamuoyunun kafasını karıştırıcı biçim ve yöntemlerle ifşa edilmesinin sağlanması, demokrasiye darbe yapmak isteyenlerin güçlerini kaybetmekte olduklarının göstergesidir.

Bu nedenle bu ülkede hala etkin ve yetkin olan darbe meraklıları, gerçek bir darbe yapmak yerine, darbe için muhtıra yayınlamak yerine “darbemsilerle” darbe için kamuoyu oluşturarak ve kargaşa ortamı yaratarak sistemi kilitleme peşindedirler.

Ama burası –darbe yanlılarının bile hep söylediği gibi- İran değildir. Bu ülkede oylar kaybolmaz, oylar kaybolmadığı için partiler kapatılsa bile su her zaman kendine akacak mecra bulur.

Bir yurttaş olarak sahte veya gerçek bütün “Anti Demokratik Eylem Planlarını” protesto ediyor ve buna karşılık sadece hukuka ve demokrasiye dayanan “Demokrasiye Sahip Çıkan Eylem Planı” etrafında herkesi yurttaşlık haklarına ve demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyorum.

Demokrasiye Sahip Çıkan Eylem planı:

1. Daha demokratik bir Türkiye için, hukuka dayalı her eylem mübahtır.

2. Hukuk dışı eylemlerle, eylem planlarıyla karşılaşılması durumunda 1. kural geçerlidir.

 
Toplam blog
: 121
: 2834
Kayıt tarihi
: 09.07.06
 
 

Başkentte doğmuşum ve orada gidilecek tüm okullara gitmişim: ODTÜ-Psikoloji ve Ankara Üni. İletiş..