Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '06

 
Kategori
Haber
 

Denizin 303 metre altında konser

Denizin 303 metre altında konser
 

Gürcü kökenli İngiliz şarkıcı Katie Melua, Kuzey Denizi' nde 303 metre derinlikte konser verdi. Melua, bu performansıyla Guinness Rekorlar Kitabı' na girdi.

Kuzey Denizi'nde Norveç kamu petrol şirketi Statoil'e ait Troll adlı dev petrol platformunun 303 metre derinlikteki beton ayaklarından birinde iki saat süreyle konser veren Melua, performansından sonra "kesinlikle hayatımda yaptığım en gerçeküstü gösteri" dedi.

Tüm dünyada albümleri 5 milyondan fazla satan Batum doğumlu şarkıcının, Troll platformunda doğalgaz üretiminin başlamasının 10'uncu yıldönümü dolayısıyla verdiği ve 'dinleyici önünde su altında en derindeki konser'i platform işçileri izledi.

472 metre yüksekliğiyle dünyanın en büyük yapılarından olan Troll'a helikopterle gelen Melua ve 5 kişilik orkestrası, 9 dakika süren yolculuktan sonra deniz dibinde konser verecekleri noktaya indi.

Bergen kentinin 90 km açığındaki dev platformda konser verebilmek için tıbbi testlerden geçen ve hayatta kalma eğitimi verilen 22 yaşındaki şarkıcı, "konserin ardındaki organizasyon bir askeri operasyon gibiydi" dedi.

Konser, Norveç devlet televizyonu tarafından da kameraya alındı.

Dev platform

Kuzey Denizi'ndeki doğalgaz üretim teknolojisini, Hazar Denizi doğalgaz kaynaklarını çıkarmada da seferber eden Norveç enerji sektörünün gözbebeği Troll doğalgaz ve petrol platformuna, Bergen'den yarım saat kadar süren bir helikopter yolculuğundan sonra ulaşılıyor.

80 kadar işçinin günlük yaşamını sürdürdüğü dev platform ayrıca, insanoğlu tarafından taşınan en yüksek yapı olma özelliğini taşıyor.

Karada inşa edildikten sonra Kuzey Denizi'ne taşınan ve 70 yıllık yapı ömrüne sahip olan Troll'ün yatırım maliyeti 35.5 milyar Norveç Kronu'nu (yaklaşık 25 milyar YTL) bulmuştu.

 
Toplam blog
: 4
: 3286
Kayıt tarihi
: 10.10.06
 
 

Halka ilişkiler okuyorum.. İzmir' de doğdum... MODA, sanat, sosyal yaşam, tarih hakkında bir çok şey..