Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Denizlerin dalgasıyım, ben halkımın sevdasıyım!

Denizlerin dalgasıyım, ben halkımın sevdasıyım!
 

—Kerim Korkut düzeni geliyor; işçinin, memurun alnının terini sömüren alçaktır!—

Hükümet bir şeyler başarabiliyorsa onun başarısı ama örneğin Türkiye'de yoksulluğu ortadan kaldıramıyorsa Allah'ın işi; kader yani. Denizin altından köprü geçiriyorsun kader olmuyor; ama birisi açlıktan ölürse kader oluyor. Çünkü bakıyorsun ki halkın düşüncesi tam senin istediğin gibi. Çocuğuna düz yolda araba çarpıyor, Allahım Allahım diye ağlıyor; senin yakana yapışmıyor.

Belli bir kesimin sürekli yoksul bırakılmasının (kalmasının)  nedeni de  bu. Adam fakirliğini Allah'tan biliyor; kaderim diyor. Allah vermeyince hükümet ne yapsın diyor. Ama ne hikmetse Allah hep aynı tarafa veriyor. Peki, Türkiye'de halk ekonomi anlamında bir şey istemiyorsa (kuru ekmek de olsa karnı doyacak ama) partiler ne vaat ediyorlar ki nasıl seçim kazanıyorlar?

Örneğin Ak Parti halktan yüksek oy alıp üç seçimdir kazanıyor. Bu durumu dışarından gören biri Ak Partinin halka bir şeyler verdiğini elbette düşünür. Yani bu ülkede her iki kişiden bir AKP'yi seçiyor ve üç dönemdir iktidara getiriyorsa demek ki bu parti de halka bir şeyler veriyor.

Ak Partiye oy veren kişiye sormak isterim. Ak Partinin iktidara geldiği 10 yıl öncesine göre gelirin arttı mı?  Ha başka alanlarda yapılan işler var. Hakkını yiyemeyiz. Ama nedense üstelik ekonomi de gelişti denildiği halde dünün fakirleri bugün aynı şekilde yine fakir. Ekmek konusunda biz halka şunu verdik bunu verdik diyen adamın ağzını yırtarım, bütün Türkiye görüyor! Diğer konulardaki hizmetlerinizi inkâr etmiyoruz ama halkın geçimi konusunda tek laf edemezsiniz.

Ve sanki halkın geçimi konusu ayrılmış, bu konuda çalışma yapılmayacak, Allah ne verdiyse... Diğer tüm konularda hükümet çalışıyor. Demokraside sorun var ki o zaten hükümetin en zayıf halkası. Benim tanıdığım fakirler dün de fakirdiler bugün de fakirdiler. 30 yıldır durumları değişmedi. Bu biraz da insanlarımızdan kaynaklanıyor. Yol köprü yapılmazsa hükümete kızıyor da sofrasında ekmek olmazsa bir şey demiyor. Çünkü ona göre yolu köprüyü hükümet yapıyor ama ekmeği Allah veriyor. E Allah da vermeyince Tayyib ne yapsın!

Ben Türkiye'nin bu ekonomi durumuna taktım. Sanki halkın bir kesimi mahsus yoksul bırakılıyor gibi bir durum var. Hükümet her şeyi yapıyor, yapmaya çalışıyor ama yoksullukla ilgili bir şey yok. Gelişti denilen ekonomi ile 20 milyon yoksulun alakası yok. Gelişen birilerinin ekonomisi. 70 yıldır bu böyle. Halk da bu durumu kader olarak kabul etmiş.

800 lira asgari ücret her konuda bağıran çağıran hükümetin umurunda değil. Yapamasan bile ya bir insan rahatsızlık duyar değil mi. Hatta bakan çıkıyor diyor ki, 800 lira iyi para. Türkiye halkına şunu diyeceğim, ekmek dışında her istediğiniz olur; ama bu partiler, AKP ve diğerleri 50 yıl iktidarda kalsalar ekonomik durumunuz değişmez. Sitti sene fakirsin. Size acımıyorum da zaten çünkü hak ediyorsunuz.

Ya sen önce ekmek isteyeceksin. Görmüyor musun kardeşim bilerek ve kasten bu halkın belli bir kesimi kasten yoksul bırakılıyor. Hükümetin bakanı utanmada sizin bir ay çalışıp aldığınız 800 liraya çok diyor. Kendisinin aldığı 20.000 lira çok değil. Adam iki kaldırım yapıyor, başına bir bez parçası bağlıyor; oyunu alıyor. Söyleyin sizler Ak Partiyi niye seçtiniz. Yoksulluktan kurtulmak için değil mi? Peki kurtuldunuz mu? Ya bırak kurtulmayı, elbette bu iş kolay değil ama insan bi gayret eder, bir şeyler yapmaya çalışır ya!

İhracatı artırmış. Bana ne ya; var mı bana bir faydası! 20 milyon yoksuldan bir tanesinin o yükseldi denilen ihracat kalemlerinin içinde malı yoksa ihracatın yükselmesinin fakire ne faydası olur. İhracat arttı da işveren ücretlerimize zam mı yaptı. Adamlara sen zaten asgari ücret diye bir rakam vermişsin olmuş o standart ücret. Adamı ihya etsen maaşın yine 800.

20 milyon yoksul beni iyi dinlesin. 70 yıldır yoksulsanız (ki siz de biliyorsunuz öylesiniz) durumunuz değişmiyorsa bunu bir düşünün daha! Bilerek sizi yoksul bırakıyorlar. Aç kaldığınızda elleriniz onların yakalarına yapışmıyor ki, Allaha açılıyor. Devletiniz memleketinin değerlerini size vermiyorsa Allah ne yapsın! Çekirdek parasına çalışıyorsunuz ve hükümetiniz bunu düzeltmek için bir şey yapmıyor. Asgari ücrete son zam ne kadardı?%3'mü? Hadi %5 olsun. Kaç lira eder. 40 lira. E hayat bir yıl içinde 40 lira pahalanmıştır zaten. Sana verilen noldu? Artmasından vazgeçtik durumunu bile koruyamıyorsun. Neredeyse geri geri gideceksin.

Biz Ağaç Hareketi düzenini senin için kuruyoruz kardeşim. Kerim korkut söylediydi dersin. Yaşarsan göreceksin. Fakirlerin durumu hiç değişmeyecek. Biz asgari ücret denen kölelik düzenine son vereceğiz. Yaptığınız işe göre bilim kurullarınca belirlenen iş ve mesleklere göre ücretlerden en düşüğü 800+800=1600 TL olacak. İlk 800'ü biz vereceğiz. İkinci 800'ü sen alacaksın. Alamazsan vermeyiz ha bilmiş ol! Hiç kimseye hak ettiğinin altında ücret verilmeyecek. Memleketin durumu mazeret olarak gösterilemez. Ülkemizin fakir olmasının sorumlusu siz misiniz?

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..