Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Denizli'de 2. Uluslararası Türkçevizyon Festivali

Denizli'de 2. Uluslararası Türkçevizyon Festivali
 

davetiye


İlimizde ikincisi düzenlenen Türkçevizyon Festivali için Denizli Belediyesi tarafından tüm çalışmaları tamamlanmış olarak, yurtdışı ve yurtiçinden gelen misafirler için olabilecek tüm ihtiyaçların karşılandığı, organizasyon için hazırlıkların bittiği aşamada heyecan tüm şehri kapsamış durumda.

3 Haziran’a kadar ilimizin değişik semtlerinde devam edecek festivale, 26 ülkeden 100’e yakın sanatçı katılacak. Halka tüm konserlerin ücretsiz olarak sunulacak olması da ayrı bir güzellik olup katılımı artırması bekleniyor.

Festival programı, TRT aracılığıyla yönetmen Denizlili olan aynı zamanda eski öğrencilerimizden Mustafa Gürsoy başkanlığında radyo ve televizyondan yurt dışında da naklen yayınlanacak. Festival, 30 Mayıs 2010 günü saat 17.30’da kortej yürüyüşü ile Denizli Valiliği’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Denizli Belediyesi önüne kadar sürdü, kortej yürüyüşüyle devam edecek olan meydan halk konseri Şırnak kırsalında olan çatışmada şehit düşen askerimizin cenaze töreni nedeniyle iptal oldu. Bu arada şehidimize Allah'dan rahmet dilerim.

Festivalin 2. günü 31 Mayıs 2010’da, (bugün) Pamukkale Antik Tiyatro’da Türkçevizyon Festival Konseri düzenlenecek. Saat 20:00’da başlayacak konser için Denizli Belediyesi'nce saat: 15:00’dan itibaren ücretsiz servisler konulacak. Pamukkale’ye giriş ve ören yerleri ziyaretlerinden ücret alınmayacak. Servislerin Delikliçınar Meydanı, Bayramyeri Meydanı, PAÜ Yerleşkesi, Yenişehir Kapalıpazaryeri, Demokrasi Meydanı ve Kredi Yurtlar Kurumu gibi değişik yerlerden hareket etmeleriyse halkımızın gidişini kolaylaştıracaktır.

1 Haziran 2010 tarihinde Ziya Tıkıroğlu Açık hava Tiyatrosu'nda Türkçevizyon’da “13 Ülke Sesi” adlı konser düzenlenecek. 2 Haziran 2010 gününde de Ziya Tıkıroğlu Açık hava Tiyatrosu'nda Türkçevizyon’da “12 Ülke Sesi” konseri sahne alacak. Festivalin son günü olan 3 Haziran’da ise İncilipınar Recep yazıcıoğlu Parkı'nda Türkçevizyon Gala Konseri verilecek.

Şehrimizin tanıtımı için önemli bir organizasyon olan festival kapsamında, festivale katılan tüm sanatçılar şarkılarını Türkçe olarak seslendirecekler.

Denizli Belediyesi, Denizli Valiliği ve TRT, işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen Festival Türkçe’nin doğru kullanımının kazanılmasının yanı sıra ilimizin tanıtımı, Türkiye’nin tanıtımına yönelik ortak çalışmalar için uygun zeminin hazırlanması, çeşitli ülkelerden gelecek müzisyenlerle Türk müzik severlerinin bir araya getirerek ortak müzik projeleri için ortam sağlanması, tarihsel ve kültürel bağların güçlendirilmesi, sanatçıların kaynaşması ve sonraki etkinliklere birlikte hareket etmeleri amacıyla Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali’nin genel amacı olacak.

Bu yıl 2. si gelecek yıllar da ise devamının düzenlenerek geleneksel hale getirilmesi umuduyla Denizli halkının iyi bir hafta geçirmesini dilerim.

Sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 15
: 830
Kayıt tarihi
: 05.05.10
 
 

Doğduğum yıl 1959, doğduğum yer doyduğum yer değil. Baba mesleği dolayısıyla göçmen kuşlar gibi gezd..