Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Derbide şanslar eşit...

Derbide şanslar eşit...
 

Süper Kupa finali ertelenen 2 takım kozlarını ligde paylaşacak..


Beşiktaş ve Fenerbahçe 2 gün sonra sezonun ilk derbisinde karşı karşıya gelecek. Şike soruşturmalarından zarar gören ve aralarındaki süper kupa maçı TFF tarafından iptal edilen iki takımın karşılaşması aynı zamanda birçok futbolcu ve Carvalhal için de bir ilk olacak. Mücadelenin hakemi ise Fırat Aydınus.

Derbi öncesi Fenerbahçe 7 maçta topladığı 17 puanla lider durumdayken; rakiplerinin puan kaybettiği haftada Mersin'i tek golle geçen siyah-beyazlılar da 13 puanla 5. sırada yer aldı. Bu tablo beraberliğin Fenerbahçe için kabul edilebilir bir sonuç olmasını sağlıyor. Beşiktaş ise kazanıp puan farkını 1'e indirmek isteyecektir, beraberliğe sevinmezler ama olur da kendi taraftarı önünde yenilip, liderin 7 puan gerisine düşerlerse Carvalhal için belki de son derbi olur.

Maçın kaderini Carvarhal'in tercihleri belirleyecektir. Geride kalan 7 hafta boyunca Beşiktaş hep farklı 11'ler denedi, kadro istikrarı bir türlü sağlanamadı. Sürekli bir 'rotasyon' durumu var. (Ancak bu rotasyonda 2 gurbetçi oyuncumuz ve Portekizli Alves forma şansı bulamadı) Carvarhal kazanması gereken maçta, önce beraberliği düşünecektir. Kalede Cenk oynayacak (bana hala güven vermiyor), sağ bekte Hilbert'i ve solda da İsmail'i  tercih edecektir. Ortada Egemen ve Sivok (Sidney biraz ağır kalıyor) oynaması muhtemel isimler. Maçın sonucunu orta sahalar belirleyecektir. Carvalhal Aurelio'dan vazgeçmiyor. Ernst yabancı kontenjanına takılabilir. Diğer iki oyuncu da Necip ile sakatlığı yoksa Fernandes olur. Mersin karşısında başarılı bir performans sergileyen Veli'yi de bir anda ilk 11 de görebiliriz. Eğer Fernandes'in sakatlığı düzelmezse de Aurelio (Veli Kavlak)-Necip-Ernst üçlüsünü görebiliriz. Tabi Guti'nin durumu da belirleyici olacaktır. İlerde de maçın zorluk derecesi gereği ekstra performans bekleyeceği Simao-Quaresma ve hazır olursa Almeida o olmazsa Mustafa Pektemek'i (Holoska-Edu zayıf olasılıklar) görücez büyük ihtimalle. Almeida yetişmezse Beşiktaş hücumda büyük sıkıntılar yaşayacaktır. Yine Guti'nin de en azından 30 dakika oynaması gerektiğine inanıyorum.

Fenerbahçe'de en büyük sorun sakatlıklar. Mehmet Topuz, Serdar Kesimal ve Dia ilk 11'de yer alabilecek oyuncular ve üçünün de oynaması çok zor. Volkan'ıın durumu da netlik kazanmış değil. Eğer bir aksilik olur da Volkan oynayamazsa Mert nasıl bir performans sergiler ? maçın atmosferini kaldırabilir mi ? emin olamayız. Defansta Gökhan-Bekir-Yobo-Ziegler dörtüsü oynayacak gibi gözüküyor. Orta sahada Cristian ve Emre'nin yeri garanti. Sağda Özer solda Caner (Stoch) ortada Alex ve ilerde de Semih (Bienvenu ancak FB öne geçer ve BJK risk alırsa etkili olabilir) oynaması muhtemel isimler.

Geride kalan haftalarda iki takımın da bir golcü sıkıntısı olduğunu gördük (Alex'in daha asisti yok). Eğer BJK orta sahada Alex'i ve onun pas bağlantılarını engelleyebilirse maçda avantajlı konuma geçer. Zaten Alex üst üste maç oynamanın verdiği yorgunlukla tempolu geçen bir derbide 60'dan sonra etkisini yitirecektir. Stoch tehlikeli bir oyuncu ancak istikrarlı değil. Gününde olursa Hilbert için tehlikeli olabilir ama asla güvenilecek bir oyuncu değil. Özer de henüz beklenen seviyeye gelmedi. Alex'in de varlığını düşünürsek Emre'ye çok iş düşecektir. Eğer BJK orta sahası Alex'i kilitleyip (Aurelio veya Necip ile) Emre'nin direncini de kırabilirse, ceza sahasına yakın noktalardan aldıkları toplarla Simao ve Quaresma tehlikeli olabilir.

İki takımın da forvet bölgesinde sıkıntıları var. Yine BJK defansı, sürekli değişik oyuncularla oynamanın da yarattığı bir durum gereği bir türlü istenen başarıyı gösteremiyor. Fenerbahçe'de de Bekir özellikle Almeida oynarsa zorlanabilir.

Yedek kulubelerine baktığımız zaman BJK biraz daha avantajlı. Aykut Kocaman zaten sakatlıklar yüzünden ilk 11 de bile zorlanacak. Carvalhal maçın gidişatına göre Holosko, Mustafa Pektemek, Veli kavlak ve Edu'yu kullanabilir (Mustafa-Veli ilk 11 için de şanslılar)

Beşiktaş Mersin'i yenerek kötü gidişe bir son verdi. Fenerbahçe ise kendi sahasında 2. kez puan kaybetti ve bir de Dia'dan oldular. Beşiktaş ve Carvalhal'ın puan kaybetme lüksleri yok. Fenerbahçeli oyuncular uzun zamandır yenilmemenin verdiği özgüvenle maça başlayacaklar. İki takım da cezaevindeki yöneticileri için oynayacak. Sakatlıkları düşündüğümüzde Fenerbahçe'nin Beşiktaş'dan çok daha iyi bir kadrosu olduğunu söyleyemeyiz. Aykut hoca oyuncularını iyi motive edecektir ama bu yeterli olmayabilir. Eğer BJK Alex'i durdurur ve duran toplardan da (Kiev'de olduğu gibi) gol yememeyi başarırsa ibre Kartala dönecektir. Gol geciktikçe Beşiktaşın kazanma şansı da artar. Üstelik maç İnönü'de.

Daha 2 gün var. Kimler yetişecek? yada yeni sakatlıklar olur mu? bilmiyoruz. Ayrıca erken bir gol yada bir kırmızı kart vb. maçın gidişatını tamamen değiştirebilir. Ancak şu an gözüken kağıt üstünde denk güçlerin mücadele edeceği ve ev sahibi olmanın da avantajıyla Bjk'nin en az Fenerbahçe kadar iddialı olduğu (Bir gün öncesinde oynanacak Gs maçı da önemli. Eğer GS puan kaybederse derbide 2 takım da beraberliğe razı olur, yoksa BJK için kazanmak 1. hedef olmalı)

Bir Galatasaray'lı olarak maçın berabere biteceğini düşünüyorum/ve istiyorum. Ama herşeyden önce, 2 takım da umarım isimlerine yakışır bir futbol sergiler. Bu derbi insanları yeniden futbolla bütünleştirmek için büyük bir fırsat ve inşallah bu fırsatı harcamayız.

Beşiktaş: Cenk -- Hilbert Sivok Egemen İsmail -- Aurelio (Veli) Necip Ernst (Fernandes) --  Simao Quaresma Almeida (Mustafa Pektemek)

Fenerbahçe: Volkan (Mert) -- Gökhan Bekir Yobo Ziegler -- Cristian Emre --Özer Stoch (Caner) Alex --  Semih

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..