Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Despot yöneticiler eleştiri sevmezler

Despot yöneticiler eleştiri sevmezler
 

'Eleştiri Korkak Despot Ve Bilgisiz İdareciler İçin Tehdit... Gelişmeye Açık Ve Kendine Güvenen İdareciler İçin Fırsattır..!''

Korkak,despot ve bilgisiz yöneticiler;  İnsanlara zerre kadar saygıları olmadığını her fırsatta gösteriyorlar. İnsanların her türlü kötülüğü hak ettiklerine inanıyorlar. Kötülüğü beceremeyenlerin kınanması gerektiğini, amaca ulaşmak için her yolun mübah yani yasal ve ahlaki olduğunu sanıyor ve söylüyorlar.

Yapılan eleştirileri tehdit olarak algılamayıp kendileri için fırsata dönüştürebilseydiler  bugünkü durumlarına düşmeyecekler, memleketleri de bu durumda olmayacaktı.

Çevrelerindeki dalkavuklar yüzünden göremiyorlar gerçekleri. Yaptıklarının halk için, halka göre olmadığını biliyorlar. Halk da onların hep kendi çıkarlarını ön planda tuttuğunu biliyor, görüyor. İşte bu yüzden halkın arasına giremiyorlar.

Avusturalya’da plajda yalnız bir adam geziniyormuş. Orada işçi olarak çalışan bir Türk de merak edip sormuş adamın kim olduğunu. Başbakan olduğunu öğrendiğinde de korumalarının nerede olduğunu sormuş. Avusturalyalı arkadaşı “Korumaları yok, olsalar ne yapacaklar ki; O’nu biz seçtik bize karşı mı koruyacaklar” diye yanıt vermiş.

Ama onlar, yanlarında korumaları olmadan sokağa bile çıkmaktan korkuyorlar. Yüzlerce görevliden oluşan koruma orduları ile Cuma namazlarında boy gösteriyorlar.

Gelişmeye açık, kendine güvenen yöneticilerden olabilselerdi, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde verimli, akılcı hizmetler sunabilecek, yeni kaynaklar yaratabilecek ve özgün projeler üretebileceklerdi. Ellerindeki kaynaklarla ülkelerinin ihtiyaçlarının sıralamasını akılcı gerçekçi bir biçimde yapabilecek, savurganlığa yol açmayacaklardı. Memleketlerinin kaynaklarını gelişigüzel temel atma vb. yatırımlarla heba etmeyeceklerdi. Çakalların “bak ne demiş, bak ne yazmış” türü provakasayonlarına gelmeyecek, topladıkları serserilerle gözdağı vermeye ya da başka yollarla hesap sormaya kalkışmayacaklardı. Hatta kendi içlerinden birileriyle zıtlaşmayacak, karşı karşıya gelmeyeceklerdi.

Tarih baba gösteriyor ki; tüm despot yöneticiler ve rejimler halkın örgütlü gücü karşısında yıkılmaya, yok olup  eriyip gitmeye, mahvolmaya mahkumdurlar.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..