Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Devletle kucak kucağa yaşamak...

Devletle kucak kucağa yaşamak...
 

Görsel internetten alınmıştır.


Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 81 ilde yapılan gelir incelemesi çalışması kapsamında, gazeteci, televizyoncu Defne Samyeli’nin de kapısı çalınmış.

TÜİK görevlileri tarafından evlerine bir görevlinin yerleştirileceği ve bir ay boyunca o evdeki gelir ve giderin incelenip istatistik rakamlarının oluşturulacağı söylenen Samyeli, görevlilere özel hayatın gizliliği ve vakit sıkıntısını belirterek yardımcı olamayacağını söyleyince 923 TL para cezası kesildiği haberini okudum Sözcü Gazetesi'nde.

Haberi okuyunca bir an şaka mı bu diye düşündüm. Öyle ya, devlet benim evime girecek ve bir ay boyunca birlikte yaşayacağız, kucak kucağa. Böyle bir şey nasıl mümkün olabilir? Anayasa'nın 20. maddesinde herkesin özel hayatına ve aile yaşayışına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahip olduğu; 25. maddesinde de herkesin düşünce ve kanaat özgürlüğüne sahip olduğu, her ne sebep ve amaçla olursa olsun, kimsenin düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamayacağı hüküm altına alınmıştır. Hal böyle iken devlet, bir de evime görevli koyup bir ay birlikte yaşamamızı istiyor.

Şimdi merak ediyorum. Görevli, yalnız yaşayan bir hanımın evine geldi ve bu teklifi sundu. Farz edelim bu görevli bir erkek. Acaba muta nikâhı yapması da gerekiyor mu? Kızlı erkekli eğitimin önüne geçmeye çalışan devlet, sanırım buna da bir kılıf, pardon nikâh hazırlığını yapacaktır.              


21 Kasım 2013

 

 

 

 

  

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..