Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '20

 
Kategori
Kitap
 

Dijital Tanrı Yapay Zeka

'Dijital Tanrı Yapay Zeka' başlığı bazılarını korkutmuş olabilir. Bence korkmalısınız da. Bu yazıda, yaşanmış olan, yaşanmakta olan ve yaşanacak olan her şeyi bir arada bulacaksınız. Dijital Tanrı Yapay Zeka kitabı, Mayıs 2020 yılı itibariyle çıktı. Uzun uğraşlar ve zorlu bir sürecin ardından safyalarla buluşan bu araştırma kitabı size ütopik bir dünya çizmiyor. 2500 ya da 3842. yılından ya da çok uzak gelecekten de bahsetmiyor. Şuan şu gün yaşamaya başladığımız dijitalleşmeye dikkat çekiyor. 

Kitap, öğrenme yeteneğini sayesinde kendi algoritmalarını yazan yapay zekanın yakın gelecekte nasıl bir hazin sona doğru ilerlediğimizin şifrelerini veriyor. Elimizden düşürmediğimiz cep telefonlarının hepimizin katili olacağını, sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla yapay zekayı nasıl beslediğimizi, yüzümüzü şekilden şekle sokan, bizi yaşlandıran, bize hangi ünlüye benzediğimizi söyleyen ücretsiz uygulamaların en gizli bilgilerimizi nasıl çaldığını kitap açık açık anlatıyor. 

2029 yılında tamamen hayata geçecek olan robot sevgili sisteminin temellerinin bugün yaşadığımız korona virüsüyle atıldığı aşikar. Gören gözler için tehlike alanen ortadayken baktığı halde göremeyenler için malesef her şey günlük yaşamın bir parçası. Bir virüsle hepimiz sevdiklerimizden ve hatta tanımadığımız insanlardan uzaklaşmak zorunda kaldık. Hepimiz birbirimize hastalıklı gözüyle bakıyoruz. Ve bu bir başlangıç ve yaşanacak olan transhümanizmin önünü açaçak. 

Uyanın!

Sistemden çıkmak için çok geç değil. Hayatınızı kurtarmak için çok geç değil. Dijital Tanrı Yapay Zeka kitabıyla açık açık anlatılan her şeyi öğrenmek için tam dönüm noktasındasınız. Hayanızını, yaşam şeklinizi ve size çaresizliği aşılayan sistemi değiştirip terk etmek için son virajdasınız. 

Kitap Yazardandirekt Yayınevi etiketiyle D&R, İdefix gibi sitelerde yerini aldı bile...

 
Toplam blog
: 37
: 287
Kayıt tarihi
: 04.05.10
 
 

'Dün kendime seni anlattım' adlı şiir kitabıyla 2008 yılında en iyi şiir kitabı dalında Türkiye 3..