Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '08

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Dikkat kozmetikte nanoZehir!

Dikkat kozmetikte nanoZehir!
 

Dikkat.


Her geçen gün hayatımızın her alanına gimeye başlayan Nanoteknoloji, beraberinde yan etkileri ve olumsuz gelişmeleride getirdi. Özellikle gıda alanında kullanılan nano teknolojinin neden olduğu toxic etkiler üzerine yoğunlaşan üniversiteler ve bilim adamlarının son araştırması açıklanınca nanopartiküllü kremler paniğe neden oldu. İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırma, kremi "nanopartikülleştirmenin", yani saç kılının 80'de biri kadar inceltmenin, deriye zarar verdiğini ortaya çıkardı. Birçok büyük markanın kremi daha etkili hale getirmek için kullandığı nanopartikül yöntemi derinin tüm tabakalarına zarar veriyor. Özellikle anti aging ve güneş kremlerinin, derinin en alt tabakasına inerek cildi zehirlediği tespit edildi.

Derinin alt tabakasına inene kadar krem tüm katmanlara zarar veriyor. Uzmanlar nanopartiküllerin kullanılmadığı kremlerde, kremin belli bir tabakaya kadar indiği ve deriye fazla zarar vermediğini söyledi. Son yapılan araştırmalarda krem firmalarının neredeyse yüzde 89'unun bu yöntemi uygulamaya başladığı ortaya çıktı. Uzmanlar tüketiciyi Alışveriş mağazalarında satılan krem kutularının arkasında nanopartikül yöntemiyle üretilip üretilmediğinin belirtildiği ve krem alırken daha dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Hangi alanda olursa olsun, yeni çıkan teknolojik ürünleri, etkileri kesinleşmeden, alıp kullanmamak şimdilik tek seçenek gibi gözüküyor. Ekonomik kaygılar ve Pazar kaybı korkusuyla, bazı araştırmaların sonuçları kamuoyundan gizleniyor olabilir. Şimdiye dek zayıflama ilaçlarında ve bazı gıda katkı maddelerinde bulunan bu tür tespitler neticesinde bu gün bir çok ürün toplatılmakta, imha edilmekte ve yasaklanmakta. İnsan sağlığı konusunda ne yazık ki ciddi çalışmaların bulunmadığı ülkemizde yapabileceğimiz tek şey kendi kendimizi, bilinçlenerek korumak. Sağlıklı günler dileklerimle.

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..