Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Dil balığı

Dil balığı
 

Mutfakta, evde balık kokusundan hoşlanmam diyenler için dil balığı idealdir, pişirdiğiniz zaman yerken bile balık kokusunu hissetmiyorsunuz. Daha sağlıklı olması açısından fırında balık yapabilirsiniz.

Dil balığını balıkçılar satmadan önce balığın derisini yüzdükleri ve iç organlarını temizledikleri için size balık temizleme derdi de kalmıyor sadece balığı yıkıyorsunuz.

Malzemeler:

Arzu ettiğiniz kadar dil balığı

Balıkları yağlamak için zeytinyağı

Bir tane kırmızı kapya biber

1 çay kaşığı dağ kekiği ve kuru nane

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:

Balıklar yıkandıktan sonra tepsinin dibi yağlanır ve balıklar dizilir. Balıkların üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür ve iri tuz (kaya tuzu veya deniz tuzu) ile baharatlar serpilir. Kırmızı biberler çekirdekleri ayıklanarak ince şeritler halinde kesilir ve yağlanır.

220 derece ısıdaki fırında balıklar pişirilir ve servis yapılır.

Balığın yanında soğan salatası, tere otu veya roka iyi gider.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..