- Kategori
- Yemek - Mutfak
Dil balığı
Mutfakta, evde balık kokusundan hoşlanmam diyenler için dil balığı idealdir, pişirdiğiniz zaman yerken bile balık kokusunu hissetmiyorsunuz. Daha sağlıklı olması açısından fırında balık yapabilirsiniz.
Dil balığını balıkçılar satmadan önce balığın derisini yüzdükleri ve iç organlarını temizledikleri için size balık temizleme derdi de kalmıyor sadece balığı yıkıyorsunuz.
Malzemeler:
Arzu ettiğiniz kadar dil balığı
Balıkları yağlamak için zeytinyağı
Bir tane kırmızı kapya biber
1 çay kaşığı dağ kekiği ve kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
Balıklar yıkandıktan sonra tepsinin dibi yağlanır ve balıklar dizilir. Balıkların üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür ve iri tuz (kaya tuzu veya deniz tuzu) ile baharatlar serpilir. Kırmızı biberler çekirdekleri ayıklanarak ince şeritler halinde kesilir ve yağlanır.
220 derece ısıdaki fırında balıklar pişirilir ve servis yapılır.
Balığın yanında soğan salatası, tere otu veya roka iyi gider.
Afiyet olsun.