Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dilara bir kez daha çukura mı düştü?

Dün gece haberleri izlerken, kulaklarıma inanamadım. Bütün Türkiye Dilara Dumrul' un babasının kucağındaki o sırlısıklam cansız halini hatırlar. Annesinin ve Babasının yerine koymuştu ulusum kendini. Olayda sorumlu bulunan taşaron firma sadece Dilara'nın ailesine karşı değil tüm Türkiye'ye karşı sorumulu duruma düşmüştü. O günlerde basında yer alan küpürlerden birkaçı şunları yazıyordu.

İstanbul'da önceki gün beş yaşındaki Dilara Dumru, Bahçelievler'de aylardır devam eden Tavukçu Deresi 2. Kısım Dere Islah inşaat sahasında üzeri kartonla kapatılmış bir rögar çukuruna düşerek yaşamını yitirdi. 'İnsan hayatının ucuzluğunu' ortaya koyan ihmalin ardından sorumlu kurumlar, kendini savunma telaşına düştü. İSKİ'nin yaptığı yazılı açıklama, sorumluluğu üzerinden atmaya yönelikti.

"Olayda sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle dere ıslah inşaatını yapan taşeron firmanın sorumlusu Ömer Adnan Kaya, Şantiye Şefi Yunus Naci Özarlı ve Şantiye Teknik Sorumlusu İbrahim Halil Kızıl tutuklanmışlardı. Ancak İbrahim Halil Kızıl avukatının mahkemeye yaptığı itiraz üzerine dün tahliye edildi. Dilara’nın babası Muhterem Dumrul, kamu davasının tamamlanmasından sonra tazminat davası açacaklarını bildirdi. "

Dün de baba Sayın Muhterem Dumrul şikayetçi olmadıklarını beyan etti mahkemede. Bir şey söylemek o kadar zor ki! Biliyorum herkesin kafasında soru işaret uyandırdı bu durum. Türkiye'm benim. İyi ve güzel insanlarla dolu Türkiye'm. Evlat acısını unutup, karşı tarafı düşünen "Ya bu adamların da çolukları çocukları var ev geçindiriyorlar. Bizim kızımız nasılsa gitti bari onların çocukları rızıksız babasız kalmasın "diye düşünebilecek kadar yüce gönüllü olup, davalarından vaz geçebilecek ve mahkeme çıkışı kameralara gülümseyerek poz verecek pozitif insanlar barındırıyorsun bağrında.

Dilara'nın ölümü ders olabildi mi çağ atlayan, Avrupa Birliği'ne girme telaşı yaşayan seçim arifesindeki Türkiye' ye? yoksa kimsenin üslenmek istemediği ve kimseye mal edilmeyen bir günah olarak ortada mı kaldı?

Dilara büyüyemeyecek, okula gidemeyecek, diplomalar alıp iş, güç sahibi olamayacak, gelinlik giyemeyecek, anne olamayacak. Ve bunlardan kimse ama kimse sorumlu tutulamayacak. Rahat uyu Dilara. Sen Bir melek olarak göçtün ve Cennettesin nasılsa.

 
Toplam blog
: 167
: 1867
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

01/06/1967 Rize/fındıklı doğumlu olmama rağmen doğum yerimi hiç görmedim. Türkiye'nin hemen her ilin..