Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Din nasıl kullanılır?

Din nasıl kullanılır?
 

DİNDAR GENLİK


Anlatacağım olay, 80 öncesinde birebir yaşanmış bir olaydır. Yıllar geçse de yöntem aynıdır.

Sağcıların elinde olan bir fakülteye ( eğitim fakültesi) bir arkadaşımızı ziyarete gittiğimiz bir gün, fakültede olağanüstü bir durum hemen gözümüze çarpmıştı. Öğrenciler ikişer – üçer gruplanmış bir şeyleri fısıldaşıp duruyordular. Ziyaretine gittiğimiz arkadaş durumu kısaca açıkladığında tarihe şahit olalım diyerek amfiye gitmeye karar verdik ve en arkada bir sıraya çöreklendik.

Arkadaşımızın anlattığına göre botanik dersine yeni gelen hoca dinsizmiş, komünistmiş ve de çok sıkı şekilde bir evrim teorisi destekçisiymiş. Bu nedenle bizim imanlı arkadaşlar hocayı ilk derste katletmeye karar vermişler. Hazırlıklar ona göre yapılmış.

Hocayı balta ile katledecek iki yiğit (?) en ön sırada konuşlanmışlardı. Kapıyı tutacak olanlar, olay yerine gelecek polisi engelleyecek ekipler hepsi belliydi. Kafir hocayı katledecek yiğitleri kaçıracak araç bile bahçede hazır bekliyordu.    

Olup bitenleri görmek merakıyla ders girdik. Herkes nefesini tutmuş kafir hocanın gelmesini bekliyordu.  Plana göre hoca kendini tanıttıktan sonra ön sırada oturanlardan biri kitap sormak bahanesi ile kafir hocayı cellatların önüne çekecek, onlar da bir darbede hocayı cehenneme yollayacaktı.

Hoca kapıda göründüğünde herkeste adrenalin zirve yapmıştı. Kafir hoca (?) sınıfın ortasına gelince “SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR” diye öğrencileri selamladıktan sonra gayet sakin masasına oturdu. Hoca deftere bir şeyler yazarken cellatlar ve tüm çete aptallaşmış halde birbirlerine bakıyordular.

İlk gölü bu şekilde atan hoca, kendini tanıttıktan sonra ilk derste kurandan birkaç ayetten bahsetti. O ayetlerde yaratılış ile ilgi olan bilgileri verdi. Böylece ikinci gölü de atmış olarak dersi bitirdi ve ikinci derste devam etmek üzere gitti.

Cellatlar ve çetesi narkozdan çıkmış hasta gibi birbirlerine boş gözlerle bakıyordular. Öyle ya “KAFİR HOCA” diye istihbarat gelmesine karşılık hoca hiç de kafir değildi, üstelik çok Müslüman adamdı. Bu durumda böyle imanlı bir hocaya saygıda kusur etmek günahtır denilerek baltalar saklandı.

İkinci derse gelen hoca, yine kurandan yaratılışla ilgili birkaç ayet daha okuduktan sonra yavaş yavaş evrim teorisine girmeye başlamıştı ve bütün sınıf huşu içinde hocayı dinliyordu.

Aradan birkaç ay geçmişti. Bir gün yolumuz düştüğünde eğitim fakültesine uğradığımız bir gün aynı hocanın dersinin olduğunu öğrenince derse girdik. Bütün sınıf huşu içinde evrim teorisini dinliyordu hala.

Arkadaşa dedik ki “YAHU HERİF SİZE EVRİM TEORİSİNİ BAL GİBİ KAKALIYOR İŞTE VE DARWİNİN EVRİM TEORİSİ ALLAH'IN OLMADIĞI TEZİ ÜZERİNE KURULMUŞTUR. BU NE İŞ?"

Arkadaş öyle masum ve inanmış bir şekilde cevap verdi ki; üstüne söylenecek söz yok. “BELKİ EVRİM TEORİSİ ALLAH'IN VARLIĞINI KABUL ETMİYOR OLABİLİR AMA HOCA ÇOK MÜSLÜMAN, BAKSANIZA KURAN AYETLERİNDEN BAHSEDEREK DERSE BAŞLADI.” 

 
Toplam blog
: 65
: 1039
Kayıt tarihi
: 26.11.11
 
 

Yüksek nükleer fizikçi ( İ.T.Ü.) En son Ankarada bir devlet üniversitesinde BİLGİSAYAR dersin..