Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '12

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Direksiyon kalmış elinizde - Zam zam üstüne-

Direksiyon kalmış elinizde - Zam zam üstüne-
 

Son günlerin acıtan kelimesidir “zam”

Sıra sıra geldi...

Ve sırası geldikçe de yapılacak olanlar.

Ekonomi suyunu çekmeye başladı ki bu dönem ustalıktan çok zam/ane dönemine döndü…  

Bugünse doğalgaz dediler…  Yani öyle abartılacak bir şey değil canım merhem niyetine e nasıl olsa asıl ilacı onlar bulmuş… Alkol, tütün, akaryakıt bundan sonrakiler onlara çerez geliyor.  Sanırım kaptanın yanlış hesapladığı bir şey var o da bu muhteşem üçlüye zam yapıldı mı zincirleme her şeye zam geldiğiydi.

Sonra bakanın biri gaz yapmak lazım diyor öbürü fren. Kaptan köşkünde oturansa bazı zaman fren bazı zaman gaz diyor.  Birincisi, debriyajı soran yok( otomatik vitesse onu bilemem). İkincisi direksiyon kolonundan çıkmış ellerinde kalmış onlar hala gaz fren derdinde…  Her defasından Yunanistan örneğiyle karşımıza çıkıyorlar. Gözdağı mı veriyorlar örnek mi belli değil.

Ayrıca ilginç bir durum daha vardır ki o da sınırdaki insanlarımız her gün ateş hattındayken, mültecilerimizin beş yıldızlı otel kıvamında oluşlarıdır. Acaba bu açık olan bütçeyi daha da açmış olmasın sakın… Örtülü örtüsüz ödeneklerden ne kadar harcama yapıldı. Bunun ne kadarı bize zam olarak döndü. Hesabı sorulmalı ya da tutulmalı…  Ama ne yazık ki gelen açıklamalar hep zam zorundalığı yönünde…  Bütçenin neden bu kadar açık verdiği yönünde ise hiç açıklama yok.

Son zamanların yaşarken öldüren tek kelimesidir “ zam”… Aile olarak değil ülke olarak ne kadar borca gömüldüğümüzün birinci kaptanın ağızından, paranın patronlarından çok resmi olarak duyduğumuzun, gördüğümüzün resmidir. 

Hadi diyelim bu zamlarla bütçe açığını biraz olsun kapadılar, ya vatandaş olarak bizim bütçedeki açık bu zamların yüzünden nasıl kapanacak… Onların tuzu kuru, hepsinin çocukları patron burslarıyla okumakta, mutfak masraflarına sponsorlar koşmakta…  Ya bize, bize ne demeli…  Sponsorun sesini ara ki bulasın.

Son zamanların en baba kelimesidir “zam”… O büyüdükçe küçülüyordu gelir…  O büyüdükçe yola tam gaz devam etsen ne yazar, direksiyon kalmış elinizde…

 
Toplam blog
: 255
: 326
Kayıt tarihi
: 26.11.10
 
 

İzmir doğumluyum. Uzun düşünceler, kısa şiirler hayatımın büyük bir bölümünü kaplar. Öyle gökkuşa..