Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '07

 
Kategori
Ev / Bahçe
 

Direnen ağac ve meyvesi

Direnen ağac ve meyvesi
 

Burada KAKI denilen meyveyi çocukluğumdan beri cennet meyvesi olarak bilirim, yanıldıysam affola.

Yaşadığımız yer İkinci Dünya Savaşı sırasında koy gibi bir yerlesim bögesi imiş. Çoğunlukla temel besin malzemesi pirincin üretildiği, toprağı olanların sebze meyve yetiştirdikleri bir koy.

Savas sonrasi gelismeye ayak uydurmus, ozellikle sehir merkezinde bina yapilacak alanlarin kisitli olmasi insanlari bira bu taraflara cekmis . Cunku bina, fabrika vs icin alan cokmus ..Ama yin de eskiye ozgu evler ve yasam bicimini surdurenler yillardir gozleri gibi baktiklari agaclari kesmeye kiyamayanlar var .

Kayinpederim de bunlardan biri. Ana yoldan kendi evimize kadar olan yolun kosesinde, asfalt kapli yolun kosesinde , bir agac var . Govdesinin guneye bakan yuzu yosun tutmus . Her yil baharda yapraklari yesillenir minik cennet meyveleri bazan olgunlasmadan duser yere . Her yil sasilacak kadar cok meyve verir ama yemek kismet olmaz . Dusmeyenini kuslar yer . .

Gecen gun bir baktim yapraklarin hepsi dokulmus . Kalin, ciliz dallar ciplak Ama dusmeden direnen bir meyve takili kalmis . Bakalim ne kadar dayanacak ...havalar sogudu soguk ruzgar esiyor bir yandan.

Bir hikaye var . Bana onu hatirlatti . Hani dusmeyen tek bir yaprak yuzunden yasama baglanan genc bir cocugun hikayesini ..

Hepinize iyi hafta sonlari diliyorum

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..