Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Diş Teli çıktıktan sonra eski haline döner mi?

Diş Teli çıktıktan sonra eski haline döner mi?
 

Uzm Dr Onul Üner


Diş teli tedasivi sonrasında dişlerin eski haline dönmesi bu tedaviyi olmak isteyen hastalarımız arasında sorulan en sık sorudur. Aslında dişler bir miktar eski haline doğru geri dönme isteğinde bulunabilir. Bu oran yüzde 30 kadardır. Ve bu kabul edilen bir durumdur ama her hasta için geçerli değildir.

Diş teli Sonrasında dişlerin eski haline dönememesi için ne yapmalı

Diş teli tedavisi sonrasında pekiştirme tedavisi denilen bir uygulama yapılır. Bu uygulama ile diş teli çıktıkran sonra dişin eski haline dönme isteğini yok etmek için yapılır. Ayrıca bir diğer farklı yöntem ise, lingual yani dişin arka kısmından azı dişinden azı dişine doğru bir tek takılmasıdır.

Bu tip uygulamalar ağız içi hijyeni düzgün olan hastalarda yapılabilir. Yoksa tartar gibi zararlı şeyler üreyebilir.

Diş Teli Sonrası Başarı Oranı

Başarı oranı ve eski haline dönmemesi için için yapılan çalışmalar biraz da hastaya bağlıdır. Hastanın umursamak karakterde olması dişlerin bir miktar eski haline dönmesi için zemin hazırlasada destekleyici tedaviler ile bunun önüne geçilmesi sağlanır.

Bizim burada istediğimiz hastanın sadece diş teli sürecinde değil diş teli çıkartıldıktan sonrada dişleri için tedaviye devam etmesidir. Gece plakları takılmasına riayet etmek gibi.

Bu yüzden sadece doktorun değil hastanında özveri ile bu süreci beraber yaşayıp gerçekten dişlerinin sağlıklı ve hijyenli kalması için elinden geleni yapması şartı. Bu şekilde dişlerin eski haline dönme olasılığını sıfıra indirme şansımız olacaktır.

Detaylı Bilgi İçin Sitemizi Ziyaret Edebilirsiniz

http://www.onuluner.com/

 
Toplam blog
: 13
: 1307
Kayıt tarihi
: 03.07.13
 
 

1974 Ankara doğumlu olan Onul Üner, 1992 yılında TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra Gazi Üniv..