Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '10

 
Kategori
TV Programları
 

Dizilerde son nokta: Şişle kürtaj!

Dizilerde son nokta: Şişle kürtaj!
 

Reytinge odaklanan yapımcılar, ısmarlama senaryolarla hazırladıkları dizileri kanalların beğenisine sunuyorlar. İzlenme oranını yükseltmenin dışında hiçbir hususu önemsemeyen kanallar da ‘Parayı veren düdüğü çalar’ serbestîsiyle hareket ederek içeriğin herhangi bir sakınca taşıyıp taşımadığına dikkat etmiyorlar. Kanallar arası yarışta başa oynayan Kanal D, bu noktada en göze çarpan olmakta! Dizilerinde sergilenen aşırılıklara tepkiler alan Kanal D, son olarak ‘Hanımın Çiftliği’nde herkesi hayrete düşüren bir sahnenin mevcudiyetine göz yumdu.

Orhan Kemal’in eserinden uyarlanan ancak her bölümünde biraz daha kötüye giden ‘Hanımın Çiftliği’nde bu hafta Güllü yüzünden Kemal’le arası düzelmeyecek şekilde bozulan Halide’nin dramı vardı! Para peşindeki avukatı tarafından çocuğu kaçırılan Güllü’nün böğürmelerinden bıkan seyirci, farklı bir şeyler izlemek umuduyla ekran karşısında beklerken, kendisini istemeyen kocasına kinlenip karnındaki bebeğinden kurtulmak isteyen Halide’nin hamamdaki görüntüleriyle şaşkına döndü. Telefon açıp ambulans çağıracak kadar soğukkanlı olan Halide’nin elindeki şişi içine sokup bebeğini düşürmesini ve yere bıraktığı kanlı şişi göze soka soka veren dizi, herkesi şok etti!

Ömür boyu çocuk sahibi olamama ihtimaline karşın, bu yolla kendi kendine kürtaj yapmak özellikle o yılların ve kırsalın gerçeği olsa da, böyle bir sahnenin dizide verilme amacını açıklamak mümkün değil. Vahşet sayılan bu görüntüleri, planlı ayrıntılarıyla ekranda sergilemek yetişme çağındaki kızların istenmeyen bir gebelikte bu yolu kullanması için adeta teşvik niteliğinde! Bu kadar büyük izleyici kitlesine sahip bir dizinin, içinde bulunduğumuz çağa rağmen cinsel konularda hala çok gerilerde kalan toplumumuza bunu dayatması hoş görülecek gibi değil. Orijinalinde olmayan ve sadece daha fazla ilgi çekebilmek amacıyla senaryoya katılan bu vahşi sahne, nicelerinin beynine kazındı bile! Reyting adına kan donduran bu sahnelere ‘Dur’ demek için hala ne bekleniyor?

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..