Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '10

 
Kategori
TV Programları
 

NTV'ye yakışmadı!

NTV'ye yakışmadı!
 

Ultimate Survival ve komik kopyası


Doğada Tek Başına!.. Serdar Kılıç'ın hazırlayıp sunduğu programı ben ilk kez izledim. Bu bölüm Karabük'ün Yenice Ormanları'nda çekilmş. Discovery Channel'de izlediğim Ultimate Survival programını izledikten sonra Cüneyt Arkın'ın çok eskilerde kalan ve bir dönemin çok popüler dizisi olan Uzay Yolu'nu taklit ettiği sinema programı aklıma geldi. Hatırlarsanız Cüneyt Arkın'ın çektiği o film dünya sinema tarihinin en kötü filmlerinden biri seçilmişti.
Discovery Channel'de çok büyük beğeni toplayan ve bir insanın çölden, okyanus ortasında ıssız bir adaya kadar her ortamda nasıl hayatta kalınacağını gösteren program belli ki NTV'yi cezbetmiş. NTV yöneticileri herhalde şöyle dedi:
"Hmmmm. Gerçekten harika bir program. Bu programı biz yayınlayamayacağımıza göre bunun yerli benzeri programı bizim ekranlara taşıyalım."
Veeee taşımışlar. Ama öyle büyük bir skandal olmuş ki hayret edersiniz.
Discovery Channel'de Bear Grylls'i taklit etmeye çalışan Serdar Kılıç bu programda başta kıyafetleri olmak üzere her şeyiyle bir skandala imza atıyor. Kafasında sözde avcıları temsil eden komik bir şapka, vücut hatlarını ortaya çıkartan bir garip kıyafet ve olağanüstü güzel kullanmaya çalıştığı Türkçesiyle dikkatleri üzerine topluyor Serdar Kılıç...
Bear Grylls programında olur olmaz hayvanları yemesi dışında bu hayvanları gürül gürül akan azgın nehirlerde, en az 20 metrelik deniz dibinde ve çöl koşulları gibi en zorlu şartlarda kamera önünde yakalamayı başarırken benim izlediğim bölümde Serdar Kılıç dizini bile geçmeyen bir çay kalıntısının kenarında daha önceden oluşturulduğu belli olan küçücük bir alanın içine yerleştirilen bir balığı bile avlamakta zorlandı. Yaklaşık 15 dakikada oluşturduğu bir zıpkını yarım metrekarelik bir su havuzcuğunun içinde bulunan balığa tutturamayan Kılıç, sonunda "burnundan" vurduğu için sersemlettiğini iddia ettiği balığı, uzun uğraşlar neticesinde aynı alanda elleriyle yakalamayı başardı.
Tabii ben bu esnada karnıma gülmekten ağrılar girdiği için yerlerdeydim. :-))
Progamın diğer bir komik tarafı ise Serdar Kılıç'ın yapmaya başladığı bir işi nasıl bitirdiğini bir türlü görememekti.
Serdar Kılıç, ormanda bir barınak yapmaya başlıyor ancak kameralar sadece başladığını ve bittiğini gösteriyor. Hiç olmazsa insan başladığı bir çalışmayı, kamera görüntülerini hızlandırarak birkaç saniye içinde bitirir değil mi?
Ben ekranda, çalılardan oluşturulmaya başlanan barınağın kimler tarafından nasıl bitirildiğini tahmin ettim. Saf olan insanlar ise bu barınağı Serdar Kılıç'ın tamamladığını düşünmüştür şüphesiz.
Başka bir komediyi daha satırlara döküp sözlerime son vereeceğim.
Serdar Kılıç, ağaç üzerinde kocaman bir kemirgen böcek bulup bunu nasıl yiyeceğini göstermeye çalışırken az kalsın kusuyordu. Ağzından hayvanı zor attı. Ah be kardeşim, madem hayvanı tanımıyorsun neden yemeye çalışıyorsun? İnsan kendini bu kadar komik duruma düşürebilir mi?
Sonuçta taklit program yapmaya çalışmış NTV televizyonu bende kocamaaaaaannnn bir hayal kırıklığı yaşattı. Ben yıllardır son derece ciddi ve kaliteli programlara imza atmış NTV'ye böylesine zavallıca çekilmiş bir taklit programını yakıştıramadım.
Serdar Kılıç'a gelince;
Bir insan kendini ancak bu kadar zavallı duruma düşürebilir. Eminin programı çeken kameraman ve yanındakiler Kılıç'ın haline en az benim kadar gülmüşlerdir.

 
Toplam blog
: 74
: 2756
Kayıt tarihi
: 09.04.07
 
 

On yıldan fazla süredir reklam ve halkla ilişkiler sektörü ile internet ortamında medya sektöründe h..