Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '10

 
Kategori
TV Programları
 

Dizilerden dikkat çekenler...

Dizilerden dikkat çekenler...
 

Dizi furyasının sürdüğü ekranlarda yaşanan çelişkilere değinmeden Show TV’nin kararını hatırlatalım. ‘Karadağlar’ın yayın saatini ‘Dizinin baştan gözden çıkartılması’ olarak gördüğüm yazımda bu yanlışı vurgulayıp değişimini önermiştim. Neyse ki, hatayı fark eden kanal ‘Karadağlar’ın yayın saatini değişip, diziyi pazartesi birinci kuşakta saat 20.00’ye aldı! Böylece konusu ve oyuncu kadrosuyla hak ettiği yeri bulamayan ‘Karadağlar’a da fırsat yaratıldı. ‘Ezel’in uzadıkça monotonlaşan konusundan bıkanlara duyurulur...
Gelelim, ilgiyle izlenen dizilerin çelişki durumlarına...

Uzatma amacıyla orijinalinden sapan, saptıkça da heyecansızlaşan ama ne hikmetse birinciliği kaptırmayan ‘Hanımın Çiftliği’ cumaların şaşmaz lideri! Ancak Muzaffer Bey’den sonra boşlaşan dizi, Kabak Hafız’ın yaralanma olayıyla iyice mantıksızlaştı. Ölümden dönen Hafız’ı sorgulayan polis, Muzaffer Bey’in vurulması sonrasında yaşananın tam tersi bir yaklaşım sergiledi! O olayı jandarma sorgularken bu yaralamaya polisin müdahalesi, suçlu açısından adeta piyango oldu. Hafız’ın şikâyet etmemesini ‘Bize iş çıkmadı’ sevinciyle kabullenen polis, olaya sebebiyet vereni bir kalemde serbest bırakırken ruhsatsız tabanca bulunduran Ramazan’ı da ‘bu seferlik’ affetti. ‘Böyle adalet sisteminde her şey mubahtır’ anlamına gelen bu sahnelere karşın, Serap Hanım’ın basit bir marabanın evinin yanmasından dolayı suçlanmasıysa oldukça komik kaçtı!

Cumaların diğer sevileni ‘Geniş Aile’de de mantık hataları diz boyu! ‘Komedi’niyetine çoğu görmezden gelinse de, sağlığı ilgilendiren biri dikkat çekiciydi. Son bölümde ‘Eczacıların iğne yapması kanunen yasak’ diyen Zeynep’i duyunca ‘Bu yasak acaba sezon başında bilinmiyordu mu’ diye düşünmeden edemedim! Koyu Bilal’in kiracısı eczacı bey gaddarca iğne vururken ya da yanında çalışmaya başlayan Zeynep damardan iğne yaparken kanun neredeydi?
Dizilerden seçmeler, seçmelerden saçmalar... Yiyen yer seyreder, yemeyen de başka şey izler... Demokrasilerde çare tükenmez nasılsa!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..