Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Doğalgaz neredesin ?...

Türkiye enerjide doğalgaz kaynaklarına bağımlı hale geldi. Şurasını herkes biliyor ki, Rusya’dan şu veya bu sebeplerle gaz akışı durdurulsa veya dursa sanayi duracak, elektrik üretimimiz yarılanacak, biz halk ise soğuktan donacağız..

Niçin , niye ?...

Cevabı çok basit… Çünkü gaz depo edecek yerimiz yok…

Tükettiğimiz gazın 30 milyar metreküp gazın % 65 Rusya’dan alıyoruz..

Günlük ( ortalama ) 140 milyon metreküp gaz tüketiyormuşuz..

60 milyon metreküp gazı konutlar , 60 metreküpünü elektrik santralleri , geri kalanı da sanayi kullanıyormuş…

Sizin anlayacağınız pamuk ipliğine bağlı bir enerji politikası sürdürüyoruz..

Geçen senede oldu , Rusya bize verdiği gazı Ukranya’yı sıkıştırmak için azaltınca bizde sıkıntıya düştük..

Sonra da İran gazı bir ara kesti.. Tıpkı bu sene olduğu gibi…

Önce şunu söyleyeyim ; İran güvenilir bir doğalgaz vericisi değil.. Sözünde durmayan , aslında Türkiye’nin zor durumlara düşmesini isteyen bir komşu !… Tarih boyunca aşağılık psikolojisinden kurtulamamış , Türkiye’yi her zaman kıskanmış , onun işlerine taş koyan bir komşu…

Nitekim verdiği sözleri yerine getirmediği için İran’la (tahkime gittik) mahkemeliyiz. Rusya’ ya bağlı kalmayalım , başka noktalardan da ( İran ) gaz alalım sözleri pek işe yaramamış görünüyor… İlgililer geçen kış bugünlerde yine ayni şeyler başımıza geldiğinde , “Yedek depolarımız gerekli , süratle yapılacak “ dediler..

Sayın Bakan ; “Allahtan Silivri’de 1,6 milyar metre küplük doğalgaz depomuz

2006 Haziran ayında hizmete girecek “ diyordu.. Hani nerede ?... Hayır… Bu doğal gaz depo yerini yapacak olanlar bu işi bitiremedi.. Ayni şekilde Tuz gölü gaz deposu yapılacaktı..

Projeye daha başlanmadığını öğrendik… Görüyorsunuz lafla peynir gemisi yüzdürenler , kış gelince ağustos böceği gibi halkı ortada bırakıyorlar.. Bu iki yatırım bitirilmiş olsaydı , 4 – 5 milyar metreküp gaz depolarda hazır bekliyor olacaktı.

Bu ise Türkiye’nin nereden bakarsanız bakın 1 veya 1,5 aylık gaz tüketimi idi…

Görüyorsunuz , aslında eksiklik te en büyük pay bize ait.. Onun için Rusya’ya veya İran’a kızıyorum ama asıl ben doğalgaz kullanan bir vatandaş olarak en çok baştakilere , hükümete kızıyorum..

İktidarda olan beni korumakla sorumlu olanlar , bu kadar basit depolama hizmetlerini niye aksattıklarını , laf kalabalıklığı yapmadan , kıvırmadan , açık ca halkına anlatmalı , hatta Başbakan televizyonlarda “ Sesleniş “ konuşmalarında bizim anlayacağız şekilde anlatmalı ,suçlular varsa onları cezalandırmalı..

Kışın bu soğuk günlerinde evlerinde huzursuz , acaba gaz kesilecek mi , kesilirse neyle ısınacağız niye kara kara düşünen , insanlarımız , sanayimiz üşütükçe sinirleniyor, sonra bu soğumuş insanlar birden canlanıp ayağa kalkıp dikilirlerse ,Enerji Bakanlığının kapıları zorlanır..

Çalışana –emekline insana yakışan parayı veremiyorsun, bari iyi ısıt ta bu garibanlar bununla mutlu yaşayıp ,ölsünler…..

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..