Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Doğru bildiğimiz yanlışlar (1)

Doğru bildiğimiz yanlışlar (1)
 

Öncelikle, bu yazıdan amacım kimseyi rencide etmek değildir.

Yanlış olup da buna doğruymuş gibi bakmak ya da yanlış kullanıp da doğrusunu bilmemek bana ters geldiği için bunu herkesle paylaşma gereği duydum. Ancak son takdiri de size bırakıyorum.

Konuya gelince, aslında çok da önemli görünmese de hepimizin günlük hayatımıza en az 3 kez giren Yemek bıçağıdır.

Yemek bıçağını elinizle tuttuğunuzda keskin tarafının nereye baktığına hiç dikkat ettiniz mi?

Resimde göreceğiniz gibi, sağ elinizi kullanıyorsanız, Bıçağın keskin sırtı üst tarafta olmalıdır, eğer alt tarafa gelirse o bıçak bir elmayı bile düzgün soyamaz, zira her iki elin güç dengesi aşağıya değil, yukarıya doğru artar.

Sağ elle tuttuğumuz bıçağın keskin sırtı altta ise o bıçak sol el kullanımı içindir ve sağ elle kullanıldığında hiçbir işe yaramaz.

Eminim birçoğumuz buna dikkat etmemiştir ve bu nedenle Türkiye’de bıçak sanayi üreticilerin çoğu geliştirdiği tüm modelleri maalesef sol ele göre yapmıştır. Bunun nedeni ise yıllar önce bu teknolojiyi İngilizlerden almış olmalarına dayanıyor.

Yıllar önce, adını vermek istemediğim bilinen bir markanın teknik müdürü ile bu konuyu görüştüğümde bana hak vermişti, ancak üretim tesisinin İngiliz standartlarına uygun ayarlandığı için yapacak bir şeylerinin olmadığını belirtmişti.

İyi de onlar bunu böyle yapmış diye, bizim bunu üretim hatasıyla kullanmamız mı lazım?

Yok öyle bir şey!

O zaman gidin bunu solak İngilizlere satın. Bize uygun olmayanı satıp ondan sonra bu niye kesmiyor (kör) dediğimizde haberiniz yokmuş gibi davranmayın.

Lütfen Tüketici olarak bundan böyle kullanacağınız ele göre, bıçağın keskin sırtının üste geldiğine dikkat ediniz. Yoksa aldığınıza boşuna para vermiş olursunuz. Üreticiler de, varsın bildikleri halde hatalı üretimine devam etsin. 

 
Toplam blog
: 27
: 4680
Kayıt tarihi
: 21.10.06
 
 

Sosyal adaletin varlığından şüphe eden, dünyanın birçok yerini gezmiş, varolmanın bizim seçimimiz..