Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

Doğru seçim

Zenginliği mi, yoksa bağımsızlığı (hür olmayı) mı istersiniz? Her ikisi de olsa harika olurdu. Geçin! Lütfen gözlerinizi kapatın ve düşünün. İsterseniz sizinle beraber düşünelim ve cevaplayalım.

Saddam döneminde Irak'ta zengin bir vatandaş olsaydınız, şimdi nerede yaşıyor olacaktınız? Yine hala paranız cebinizde olacak mıydı? Ya da bağımsız, hür bir yaşam sürüyor muydunuz?

Kuveyt ve hatta Suudi Arabistan ve niceleri, çok zengin ülkeler, soruyoruz, ne kadar bağımsız ve hür olarak yaşıyorlar?

Size toprak bağışlayabilirler, sınırlarınızı da bir güzel çizebilirler, hatta petrol çıkartıp çok zengin de olabilirsiniz. Sorarım bağımsız ve özgür müsünüz? Yoksa sizden istenenleri yapmakla mı mükellefsiniz?

Bağımsızlık baharatı ekilmiş, Vatan toprağı!

Bütün Dünya birleşmiş Irak'ı nasıl kurarız? Ya da Kuveyt'i nasıl kurtarırız? Ya da Doğu Almanya'yı nasıl Federal Almanya'ya katarız? Hepsine vatanları hediye edilmiştir.

Türk Vatan'ı bize hediye edilmemiştir. Bağımsızlık bu milletin karakteridir. Bu millet Ceneviz değildir.

Oylarımızı verirken sadece maddiyatımızı baz almamalıyız. Vatanımız yoksa para neye yarar? İstiklal Harbi'ni unutmayalım. Önce bize bağımsız bir vatan gerekli. Gerisini hallederiz.

Globalizm denilen modern sömürgecilik şimdi işini silahla değil, parayla yapıyor. Bu konu ayrı bir inceleme ve yazı konusudur. Gazi ve arkadaşlarının parolasını bir kez daha aşağıda rehber olarak sizlere sunmayı ve hatırlatmayı bir borç biliyorum:

"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklale sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun istiklalden yoksun millet, medeni insanlık dünyası karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye layık görülemez."

 
Toplam blog
: 2
: 232
Kayıt tarihi
: 19.07.07
 
 

Emekli askerim. Kıbrıs gazisi olma şansı bana nasip oldu. Pilotum, şu anda çalışmıyorum...