Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Doktoru da vurdular

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin ve ailelerinin gözde mesleği : Doktorluk!!

Okmeydanı Hastanesinin bahçesinde doktoru vurdular!!

Çapa Tıp Fakültesinin bahçesinde doktoru vurdular!!

Benzer haberler ve doktorlardan nefret eden bir toplum.Neden acaba?

Bir öğrenci Tıp Fakültesine gidip, eğitimine başladığı zaman, kendisinin Türkiye'nin en zeki ve başarılı insanlarından biri olduğunu ispatlamış oluyor.Şimdi sıra biran önce okulunu bitirip , hızla para kazanmaya geliyor. Yalnız bu hız herkesinkinden fazla olmalı..Çünkü kendisi çok zeki ve hep daha fazlasını hak ediyor.

Doktorsa eğer : Güzel bir muhitte iyi bir evde oturmalı , her yıl yurtdışı-yurtiçi mutlaka tatile çıkılmalı , çocuklar özel okulda okumalı , marka giyinmeli , kısaca farklı olmalı..Peki bu ihtiyaçlar için nerden para bulunacak? Özel Hastanelerde herkese yer yok. Üstelik Özel Hastane isim yapmamışsa bol para harcayacak hastayı nerden bulacakki , kazandığı parayı doktoruyla paylaşsın.Devlet Hastanesinde çalışan doktora da Devletin verebileceği maaş belli.O zaman tek yol rüşvet..Adı "Bıçak Parası" da olsa düpedüz rüşvet...

Adam hasta..Derdine derman bulabilir mi diye hastaneye gitmiş.Parası yok.Doktor onu görünce ilk aklına gelen şey : "bu adam üzerinden ne para kazanırım?" , "hangi özel merkeze gönderirsem daha fazla komisyon alırım?" Zavallı ise canının derdine düşmüş bulup buluşturup , hatta borçlanıp doktorun isteklerinin karşılığını veriyor. Sonuçta sağlığına kavuşamazsa , cahil ve kontrolsüzse çılgına dönebiliyor.

Herkes sağduyulu , yaşadığı ülke gerçeklerine duyarlı olmalı.Milyonlarca insanın fakirlik ve yokluk içinde yaşadığını bilerek "illa ben çok para sahibi olmalıyım" telaşına düşmemeli..

Bu da bir zekadır.
 
Toplam blog
: 13
: 398
Kayıt tarihi
: 19.11.07
 
 

Ankara doğumluyum, İ.T.Ü. den mezunum. Mimarım. Aile, Gündelik Yaşam ve Politika ilgi alanlarım. Dün..