Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Doktorun öfkesi köpürdü

Doktorun öfkesi köpürdü
 

BURDUR CUMHURİYET MEYDANI-ISPARTA/BURDUR TABİP ODASI EYLEMİ


Beyaz önlükleriyle alanlara inen sağlıkçılar, bugüne kadarki en büyük sağlık çalışanı eylemlerine imza attılar

Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesine tepki gösteren doktorundan hemşiresine onbinlerce sağlık çalışanı, İzmir’den Ardahan’a, Antalya’dan Trabzon’a, yurdun dört bir yanında “Katilini biliyoruz”, “Sağlık Bakanı İstifa” sloganlarıyla yürüdüler, basın açıklamalarında biraraya geldiler.

Gaziantep’te 85 yaşındaki hastasının kanserden hayatını kaybetmesi üzerine ölenin aile meclisince alınan ölüm karar gereği ölenin torunu tarafından bıçakla katledilen Uzman Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesi dün tüm yurtta protesto edildi. Bu kapsamda dün, 19 Nisan 2012 tarihinde Burdur Devlet Hastanesi önünde bir yandan İl Sağlık Müdürlüğü personeli, doktorlar ve diğer sağlık çalışanları tarafından bir basın açıklaması yapılarak kınandı. Ardından Sağlık Sen tarafından düzenlenen bir başka basın açıklamasıyla Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesi protesto edildi.

Aydınlık Gazetesi haberine göre, İzmir’den Van’a, Antalya’dan Trabzon’a yurdun dört bir yanında ise beyaz önlükleriyle sağlık çalışanları alanlardaydı. İstanbul’da ülkenin şimdiye kadarki en büyük sağlık çalışanı eylemi gerçekleşti ve 15 bin sağlık çalışanı İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandı. Eyleme CHP, ÖDP, DİSK, KESK, Dev Sağlık İş, SES, Türk Sağlık Sen, İstanbul Diş hekimleri Odası, TMMOB gibi birçok sendika, kitle örgütü ve siyasal parti destek verdi. Halktan ve hastalardan da eylemler yurt çapında yoğun destek aldı. Eylemlerde “doktoru bile iğne yapmaktan acizdir” diyen Başbakan Erdoğan ile “hekimler hastaların cebinden elini çeksin” diyen Sağlık Bakanı Akdağ’a öfke vardı.

Isparta-Burdur Tabip Odası da bugün BURDUR Cumhuriyet Meydanında kitlesel bir basın açıklaması yaparak “Sağlıkta Dönüşüm” programının geldiği noktaya dikkat çekti ve “son 10 yıldır hekimler ve sağlık çalışanları şiddeti sıklıkla yaşadığı”nı belirtti. Gaziantep’te katledilen doktorun cenaze töreni yapılırken Kilis’te hayatını kaybeden hastanın yakınlarının yoğun bakımı basmaya kalkıştıklarını, dün, 19 Nisan 2012 tarihinde İstanbul’da eylem yapılırken Cerrah Paşa’da bir Hoca’ya hasta yakınlarınca saldırı yapıldığını ifade eden Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. İlker Büyükyavuz, yarattıkları sistemin sonuçlarını sağlık çalışanlarının sırtına yıkmaya çalıştıklarını iddia etti.

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. İlker Büyükyavuz, CHP, Türk Sağlık Sen, BURTÜKODER, Emekli Sen, ADD, CKD, eski CHP Senatörü Ekrem Kabay, Aile Hekimleri Dernekleri federasyonu Burdur Şube Başkanı Abdullah Altınkaynak, çok sayıda vatandaş, doktor ve sağlık çalışanının katıldığı eylemde sık sık “Sağlıkta Şiddete Hayır”, “Doktora Kalkan Eller Kırılsın” gibi sloganlar atıldı. Tabip Odasınca dağıtılan ve üzerinde “Hekime Şiddete Hayır” sloganının yazılı olduğu kırmızı, mavi şemsiyelerle ilginç bir görüntü oluşturan basın açıklamasında Büyükyavuz, “Biz 10 yıldır Sağlıkta Dönüşüm programının açacağı yaraları, açacağı sorunları, şiddeti artıracağını sürekli söylemekteyiz. Bu sistemi adı Sağlıkta Dönüşüm değil, Sağlıkta Çöküşümdür demekteyiz. Hastayla hekimi müşteri, ticarethane gibi deyimlerle özdeşleştirdiler. Hastaneler ticarethane oldu. Hastanelerde bu ay ne kadar kar ettim, şu klinik ne kadar kar etti diye birtakım toplantılar yapılmakta. Hastalar müşteri yerine kondu. Hastaların kafasına bu sistem puanlar koydu, tıpkı kredi kartlarıyla harcama yaptığınız zaman topladığınız puanlar gibi. Ne yazık ki performans denilen illeti bu sistem yerleştirdi. İşte sonuçları görüyorsunuz. Bizim performansımız ne kadar hasta iyileştirmişsek odur.” diye konuştu. Sağlık Bakanı’nın “sağlık hakkınızı arayın” diyerek hastaları ve yakınlarını sağlık çalışanlarının üzerine kışkırttığını iddia eden Büyükyavuz, sistemin sonuçlarını sağlık çalışanların sırtı8na yıktığını, halkın öfkesini de sağlık çalışanlarına kanalize ettiğini belirtti. Dr. Büyükyavuz şu görüşleri savundu: “Şu sözleri duyan hasta ve yakınları doktorlara saygı duyar mı? Sağlık Bakanı ´tuzu kuru doktorlar´ diyor. ´Neden bir üniversite Hocası, bir anabilim dalı hocası muayenehanem olacak der ki… O konumunu muayenehanesi için kullanıyor da ondan… Diyor.´ Bunu duyan hasta ve yakını doktora saygı duyar mı?” 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..