Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '17

 
Kategori
Güncel
 

Dolandırıcılığın böylesi

DOLANDIRICILIĞIN BÖYLESİ

Yaşanmış bir öykü, Muğla’nın Fethiye İlçesinde geçer. Adnan beyin 8 daireli yüzme havuzlu kocaman bir bahçesi olan apart oteli var. Bahçesinde çeşitli meyve ağaçları çiçekler ilk bakışta insanın içine ferahlık veriyor. Ev sahipleri mütevazı sevecen hoş görülü insanlar bahçe katında oturuyorlar. Yemeklerini bahçelerinde bulunan kocaman masalarında yerler, gelip geçenleri buyur ederler misafirleri eksik olmaz.

Bir gün boş olan daireyi kiralamak isteyen,  karı koca bir çift gelir, Ankara Ortadoğu Üniversitesinde Profesör olduklarını belirtirler,  Çift orta yaşta hoş giyimli güler yüzlü insanlar. Adnan beye hüviyetlerini gösterir 3 aylık kiralayacaklarını bildirirler ve hüviyetlerinin bir kopyasını da verirler. Görünüşe aldanma derler ya, görünüşlerine aldanan ev sahipleri ne peşinat ne de güvence parası almazlar.

Adnan Bey o yıl tüm dairelerinin eşya ve araç gereçlerini tamamen değiştirmiş yeni sezona hazırlamışlar. Yeni kiracılar yerleşirler gelip geçerken Adnan beylerin her gün sofralarını şenlendirmişler.

Aradan bir ay geçmiş aylığı ve elektrik suyu ödememişler. Adnan Bey belki sıkışık bir durum vardır hele ayın 15 i olsun konuşuruz demişler. Ayın 15 inde dairelerinin zilini çalınca eşi çıkmış ve Kocasının acilen Ankara’ya gittiğini,  kayın biraderinin kanser ameliyatı olduğunu gelince paralarını ödeyeceklerini bildirmiş özür üstüne özür dilemiş.  Bir hafta daha geçmiş ev sahibi hanım tekrar kiracılarının zilini çalmış kimse yok iki gün üst üste gidip gelmiş zil çalmış yok yok. Adnan beyin Üniversiteyi aramak aklına gelmiş ve aramış, o isim ve soyadı olan hiçbir Profesör olmadığını söylemişler.

Karakola giden Adnan Bey polisten o insanların aranan dolandırıcılar olduklarını hüviyetlerinin de sahte olduğunu belirtmişler. Başkasının hüviyetine kendi resimlerini yapıştırmışlar. Polisle daireye giren Adnan Bey evin de soyulduğunu üzüntüyle görmüş. Telefonu yeni nevresin ve çarşaflarının, havlularının tabak çanaktan çatal bıçağa kadar her şeyin gittiğini görmüşler, ev tamtakır olmuş. Üstelik iki aya yakın elektrik su ve telefon paraları ev kirası da gitmiş. Her gün yedirip içirip havuzlarında yüzdürmeleri de cabası.

Evinizi kiraya verirken:  İyice araştırıp sormadan kimlik bilgilerini resmi makamlara teyit ettirmeden vermeyiniz.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..