Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '18

 
Kategori
Siyaset
 

Doları Tırmanışa Getiren Vampirler Kim?

Doları Tırmanışa Getiren Vampirler Kim?
 

Dün ABD başkanı Trump'ın güvenlik danışmanı John Bolton ile Türkiye Washington büyük elçisi Serdar Kılıç bir görüşme gerçekleşmiş..

ABD'den yapılan resmi açıklamada görüşme talebinin Türkiye'den geldiği ifade edilirken bugün Mevlüt Çavuşoğlu "Görüşmeyi Beyaz Saray ayarladı" diye konuştu..

Yapılan ikili görüşmede ev hapsinde bulunan papaz Brunson'un hapse devam etmesi ve ABD-Türkiye ilişkilerinin durumu konuşulmuş..

Bizim millet bir alem. "Şimdi de görüşmeyi kim ayarladı" krizi çıktı. "ABD başka diyor, Türkiye bambaşka.." diye de ekleniyor..

- Hıdır idi, Yunus idi..

- Yunus idi, Hıhır idi..

- Anami tanayi misun?, Babami tanayi misun?, Emicemi tanayi misun? Emicemun oğlini tanayi misun? Emicemun oğlinun oğlini tanayi misun?

- Ee niye sorayisun?

"ABD ile Türkiye arasındaki görüşmeyi kim ayarladı?" sorusu yerine 'yaşanmakta olan ekonomik krizi kim ve kimler tarafından meydana getirdi?' sorusunu sorsalardı daha iyi olurdu diye düşünüyorum..

Doların yükselişini kim ve kimler tarafından isteyerek gerçekleştirildiğini merak eder insan. Tamam ekonomik verilere dayalı olarak bir yükseliş söz konusudur ancak dolardaki akıl almaz yükselişin sebeplerinden biri de yabancı sermaye döngülü ekonomiye bağlı oluşundandır.

Yabancı yatırımcılarla ekonomiyi ayakta tutmaya çalıştığınızda, yabancı yatırımcıların lokomotifine binerek seyahat etmek zorundasınız.

Yabancı yatırımcı dolar sermayesini ülkeden geri çektiğinde (üstelik mevcudu olmayan kağıt üzerindeki dolar) otomatikman dolar kendiliğinden yükselme trendine girmiş oluyor.

Bizler şunları soralım; Türkiye ekonomisi ile kim ve kimler oynuyor? Doların artışıyla birlikte günde yüzde 24 Türk Lira'sının değerini kim ve kimler düşürüyor?

Bırakınız ABD-Türkiye arasındaki görüşmenin kim veya kimler tarafından ayarlandığını merak etmeyi ve ikinci bir kriz oluşturmayı da önümüze bakalım. Önümüzde duran telafisi oldukça güç olacağa benzeyen dolar krizini konuşalım ve çözüm için çare arayalım..

Çözüm için çare, kayıtdışı ekonomiyi kayıt altına almaktan geçiyor diye düşünüyorum..

Kayıtdışı ekonomi ile piyasa ekonomisini uygulayan ülkelerde ekonomik krizler kaçınılmaz olmaktadır. Zira 'kurtlar sisli puslu havayı sever' misali yabancı yatırımcılar vampir gibi ülkeye dadanmakta ve istedikleri oyunu oynamaktadırlar.

Tıpkı dolar oyununda olduğu gibi..

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..