- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Domates soslu balık
Harika bir lezzet,yemeye doyamazsınız
Domates soslu balık nasıl yapılır:
5 adet Domatesleri elma şeklinde soyup küp şeklinde doğrayınız. 5 dal olan Maydanozu temizleyip incecik kıyınız.
5 adet Soğanı soyup küçük küçük doğrayınız ve ardından da 3 diş Sarımsakları soyup eziniz. Diğer taraftan 3 çorba kaşığı Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştiriniz. Domates ve 3 adet defne yaprağını da ilave edip 5 dakika kadar daha pişiriniz. Ardından, 1 kilo dilimlenmiş olan taze ton Balığını, tuzu, 2 çay kaşığı kekiği ve 2 çorba kaşığı sirkeyi ekleyiniz. Sirkenin buharlaştığını gördüğünüzde 2 bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatınız ve 2o dakika kadar pişiriniz. Ardından, 3 çorba kaşığı Kapariyi sudan geçirip süzünüz ve balığa ekleyiniz.
Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
Ateşten alıp balığı ekleyiniz. Üzerini kapatıp 5 dakika kendi buharında dinlendiriniz.
5 sap ince doğranmış Maydanozu da serpip sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
not:Tencerenin kapağını açarken buhar halindeki sirkeden asidik olduğundan dolayı gözünüzü koruyunuz.