- Kategori
- Yemek - Mutfak
Domates soslu spagetti
İnce, uzun makarnalara spagetti denilir ve İtalyan mutfağının gözde makarna çeşitlerindendir. Biz spagettiyi kendi usulümüze göre biraz daha farklı lezzetler katarak pişirebiliriz. Örneğin domates sosu ile biber salçasını karıştırarak spagettiyi yapabiliriz böylece domatesin ve kırmızı biberin nimetlerinden faydalanmış oluruz.
Malzemeler:
1 paket ince çubuk makarna
1,5 orta boy su bardağı domates sosu
1 çorba kaşığı biber salçası(acı salça daha lezzetli olur)
1,5 tatlı kaşığı iri tuz
1 ufak çay bardağı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Makarnayı büyük bir tencereye az su koyarak haşlamakta yarar vardır çünkü makarna suyunuz taşmaz ve makarnanıza fazla su koymadan pişirmiş olursunuz eğer suyu biter ve az pişmiş olursa hazırda bulundurmuş olduğunuz sıcak sudan azar azar ilave edebilirsiniz.
Makarnaları haşlamadan önce suyuna çok az sıvı yağ koyarsak makarnaları birbirine yapışmadan pişirmiş oluruz aslında makarnaları birbirine yapıştırmadan pişirmek için haşlarken de, sosunu ilave ettikten sonra da sık sık karıştırmalıyız.
Bir diğer önemli husus ise makarnaları süzgeçten süzerken altına bir kap koyarak önden gelen vitaminli nişastalı suyunu toplamalıyız ki tekrar makarnayı sosla pişirirken makarnalara ilave etmeliyiz.
Nişastalı suyunu aldıktan sonra makarnaları soğuk sudan geçirmeliyiz.
Nişastalı suyun içine domates sosunu koyarız, salçayı içinde eritiriz, yağı, tuzu ilave ederiz ve hepsini kısık ateşte kaynatırız. Kaynayan sosa haşlanmış makarnaları ilave ederiz ve sosu iyice karıştırarak yediririz.
Domates soslu makarnanız servise hazırdır.
Afiyet olsun.