Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kaşar peynirli, domatesli poğaçalar

Kaşar peynirli, domatesli poğaçalar
 

Çay saatinde içinde dilimlenmiş kaşar peyniri ve domates dilimleri olan poğaçaları yediğiniz zaman keyfiniz hemen yerine gelir ve enerjiniz artar. Bu poğaçaları yapmak çok kolaydır ve evde yaptığınız zaman sizin için çok ekonomik olacaktır.

Poğaçaların üzerine susam ve çörek otu serperseniz nefaseti daha da artar. Bu poğaçaların özelliği fırında pişirmeden önce içerisine hiçbir malzeme konulmamasıdır. Poğaçalar fırından çıktıktan ve biraz ılıdıktan sonra içine dilimlenmiş domates ve kaşar peyniri konulur. Arzu ederseniz zeytin ezmesi de sürebilirsiniz.

Poğaçaların lezzetli olması için poğaçalara şekil verirken ellerinizi sıvı yağ konulmuş bir kabın içine koyun ve poğaçaları ellerinizle yağlayarak şekil verin.

Malzemeler:

3 yumurta(1 tanesinin sarısı üstüne sürülmek için)

1,5 su bardağı süt veya yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı zeytinyağı

Ayrıca şekil verirken kullanmanız için 1 çay bardağı zeytinyağı

Un(hamur ele yapışmayacak hale gelene kadar)

1 paket kabartma tozu

Susam ve çörek otu

Kaşar peyniri ve domates dilimleri

Yapılışı:

Bir yumurtanın sarısı ufak bir kaba alınarak diğer yumurtalar çukur bir kaba kırılır ve biraz çırpıldıktan sonra içine tuz, şeker, süt eklenerek biraz daha çırpılır. Yağ ve sırasıyla un ve kabartma tozu eklenerek bir kaşıkla tüm malzemeler yavaşça toparlanmaya çalışılır eğer kaşıkla tam olarak toplanmazsa elinizle fazla mıncıklamadan unu toparlayın ve hamur elinize yapışmayacak kıvamda olsun.

Hamurun üzerine bir bez kapatarak buzdolabının soğuk kısmında 10 dakika dinlendirin. Daha sonra mini yuvarlak toplar halinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Yumurta sarısına biraz yağ ilave ederek bir fırçayla poğaçaların üzerine sürün. Çörek otu ve susamları poğaçaların üzerlerine bolca serpin ve orta hararetteki(200-220 derece) fırında pişirin.

Poğaçaların üstü ve altı, altın sarısı rengine dönünce pişmiş demektir.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..