- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 1888
Domatesli Patlıcanlı Sos

Halbuki ben kışlık Menemen malzemelerimi ve domates soslarımı erkendan yapıp işimi bitirmiştim.
Ama Birgül, televizyonda izlemiş, Oktay Usta Patlıcanlı Sos yapmış.
Aaaa bir patlıcansever olarak kafama takıldı bir kere yapmasam olmaz. Geçen hafta sonu kolları sıvadım ve yaptım. Aşağıdaki malzemeden 6 adet yarım kg’lık kavanoz oldu ve biraz da arttı ben de onunla hemen bir bulgur pilavı yapıp tadına baktım. Ben çok beğendim, haydi arkadaşlar domatesler bitmeden iş başına...
Malzemeler
3 kg patlıcan
3 kg domates
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
Fesleğen (arzu ederseniz)
Patlıcanları tamamen soyup küp küp doğrayın ve acısı çıkması için tuzlu suda bekletin.
Domatesleri de soyup küp küp doğrayın ve öncelikle tencereye zeytinyağı ve sarımsakları koyup kokusu çıkana kadar kavurun. Domatesliri ilave ederek kavurmaya devam edin. Patlıcanları tuzlu sudan sıkarak alın ve domateslerin üzerine koyup, tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Arzu ediyorsanız doğranmış fesleğenleri ekleyin.
Sos bir yandan kaynamaya devam ederken diğer yandan da temiz ve kuru kavanozlara doldurup hemen kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. Ve böylece soğumasını bekleyip buzdolabında veya serin bir yerde saklayın.
Afiyet Olsun!
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

MERHABALAR...Sn.TÜLİN hanım :-) Bu blog yazınız " Domatesli Patlıcanlı Sos" ilgimi çekti..! :-) Yazınız bence çok faydalı bir statüde :-)) Şayet müsaade edersniz OLTAMA TAKIYORUM bu blog sayfanızı :-)) Sevgiler ve selamlar :-))
BEN ve OLTAMA TAKILANLAR 13.10.2012 21:30