Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Dondurulmuş gıda çeşitleri

Dondurulmuş gıda çeşitleri
 

Dondurulmuş gıda çeşitleri


Hayatın yoğun temposunda ve akışında  “ eve zaman ayıramayan tüketicilerin kendisini markete atması gerçeği “ kaçınılmaz. Tabi  ne kadar ben bunu kaçınılmaz bulsam da kişiye göre değişkenlik gösterir, bazı tüketiciler genelde marketlerden hazır ürün tercih ederken bazıları ise adımını atmaz. Herkes nasıl mutluysa, o şekilde olmalı.  Belki her zaman değil ama gerektiğinde fazlasıyla kurtarıcı olduğunu düşündüğüm bu gıda :  “ Dondurulmuş gıdalar. “ 

Meyvesi, sebzesi, su ürünü, unlu mamulleri derken baya hayatımızın içinde yer alıyorlar. Bu gıdalara sanki hep cebimizdeymiş gibi davranmak büyük haksızlık olmalı. “ Seni zamanında kim düşündü , iyi ki varsın. “ sözleriyle şımartılmayı hakediyor dondurulmuş gıdalar. Önümüze hazır sunulması büyük ayrıcalık.  Tamam biliyorum bazıları farklı düşünüyor,  “  Ne yaparsam kendim yaparım yerim. “ düşüncesi olanlar var ama inanın o düşüncedeyken bile acil bir durumda ya da malzemesini  bulamadığımız zamanda, dondurulmuş gıda iyi ki var düşüncesine geçiş yapıyoruz. Bu iş böyle iyi güzel hoş da, o kadar kolay değil aslında. Bir de dikkat edilmesi ve uyulması gereken noktalar var sizlere sunulana kadar. Mesela bizlerin soğuk zincir dediği bir kavram var, bu aşamada soğuk zincir kırılmamalı. Yani gıdalar belirli bir sıcaklıkta dondurulup, belirli bir sıcaklıkta muhafaza edilmeli.  Bunun yanında, satın alınan bir dondurulmuş ürün eğer  çözüldüyse, tekrar dondurmaya çalışmamak gerekiyor. Yani dikkat edilmesi gereken şey aldıktan sonra direk aynı sıcaklıkta muhafaza etmek ya da çözülüp tüketilmesi.

Piyasa bu yeni ürün üretiminde oldukça gelişti, kalamar, karides, közlenmiş biber, soğan,  lahmacun, mini pideler ve daha çok bilinenler pizza çeşitleri, börek çeşitleri, meyve, sebzeler … Liste baya uzar.  Benim  tercihimse mantıdan yana.  İştah açtıran bu ürünlere hayır demek çoğu zaman imkansız oluyor, buna iyi tarafından bakıp  gerektiği  zamanlarda avantaja çevirmek ise sadece sizin elinizde.

Not :  “  Gerektiği zaman kurtarıcı . “                                                                Sağlıkla kalın!                                                                           

                                                                                         Gıda Mühendisi – Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..