Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '09

 
Kategori
Haber
 

Döner bıçaklı soygun!!

Döner bıçaklı soygun!!
 

BU HALE NASIL GELDİK!!


Döner bıçaklı banka soygunu.. Ülkenin gidişi iyi durumda değil. Üzülerek yazıyorum ama durum kötüye gidiyor, hemde sosyal bir patlama yolunda hızla ilerliyor. Karamsar yada kötü haber tellallığı etmesek diyorum ama maalesef durum bunu gösteriyor.

Ben, haberleri seyretmek yada gazete okumak dahi istemez oldum, çünkü ne zaman tv seyretsem, ya cinnet geçirmiş bir baba ailesini (hemde bir zamanlar en değerli, kıymetlilerini) öldürmüş. Yada sosyal devletimizin teğet geçti dediği, bir vatandaş herşeyini kaybettiği için, kendini diri diri yakıyor. Gasplar v.s.
Banka şubesi soyulmuş bugünde, suç oranında resmen bir patlama başlamak üzre, bunu anlamak için çok okumuş yada çok zeki olmaya da gerek yok. Aklı selim olan herkes bunu idrak edebilir.

Üzülüyoruz, ama elden de birşey gelmiyor, gün geçmiyor ki bir tanıdığımızın ya da bir yakınımızın işsiz kaldığını duyuyoruz!! Hal böyleyken, geçen akşam haberlerde bir vatandaşımız başbakana seslendi ve çok da anlamlı seslendi'' soruyorum dedi, başbakana ben ne yapayım? Üç çoçuk mu yapayım, işsiz kaldığımıza mı hamdolsun diyelim'' Eksik bile yazmış olabilirim ama sölenenler hep aynı nerdeyse. Yani herkesin derdi aynı!!

Ülke, buzdolabı dağıtmayla, sosyal devletim demekle yönetilemiyor, maalesef ki yönetilmiyor işte. Vatandaşın isteği bunlar değil, yurdumun insanı iş istiyor, evine bir ekmek götürmek istiyor. Çocuğuna, bir simit parası veremeyen babanın, yüreğindeki acıyı nerden bilecekler değilmi? İşçinin, memurun maaşına nerdeyse yüzde sıfır zam farkı veren, benim sosyal devletimin vekilleri, kendi maaşlarını az bulup birde tv lerde ''bizim giderimiz çok yetmiyor'' diyebilen vekiller, nerden bilebilir bu babaların yüreklerinin nasıl dağlandığını!!

Tamam, kriz küresel bir kriz ama kimse birşeyler düşünmüyormu? Kimse bunun en az yoklukla geçiştirmek için bir çözüm yolu yada bir çıkış!!

Dikkatimi çeken bir başka olaysa, başka zaman, en küçük bir olayda ekonomistler çıkar konuşurdu, nerde bu ülkenin ekonomistleri? Neden hiç bir kanalda çıkmıyorlar? Yada herhangi bir açıklama yapmıyorlar. Belki buda benim bir umudum!! Çoğu kimse, hadi canım ekenomimi kaldı memlekette, ekonomistler ne yapacak diyebilir ama ne biliyim, bilirkişilerden krizi dinlemek kimilerine umut olabilir yada ne zaman sona ereceği?

Sanki, hayatımız bir karombolde gidiyor, sisli bir yolda yürüyen insanlar olduk. Yarınlar için belirsizlik, endişe... İşte bunlar düşüncelerimizi hasta edebilir. Ve karamsarlığa düşürebilir.

Ama lütfen, kimse bunları yaşama geçirmesin(yarınları görememe yada çaresizlik v.s.). Bizler kuvvetli insanlarız. Düşünün dedelerimizi nasıl aç, çaresiz bir durumda, koskocaman kurtuluş savaşını kazandıklarını ve ayakta durmaya çalışalım ülkece.

Tüm olanlara rağmen, tüm acılara, çaresizliklere, karşı ayakta dur yurdumun insanı!! Bunu birkez yaptın, tüm dünyaya karşı, yine yapabilirsin, yapabiliriz.

GÜNEŞ YİNE DOĞACAK. HER KARANLIĞIN ELBETTEKİ BİR SABAHI VARDIR, BİZ BUNUDA AŞARIZ, İÇİNDEKİ TÜRKE ÇILGIN TÜRKE GÜVEN. HERŞEYE RAĞMEN TÜM BABALAR, TÜM ANNELER DİMDİK AYAKTA DURALIM. BU ZOR GÜNLER DE GEÇEÇEK VE GEÇMEK ZORUNDA ÇOÇUKLARINIZ YAVRULARINIZ İÇİN BUNU YAPMAK ZORUNDASINIZ...

SAYGILAR..

 
Toplam blog
: 25
: 456
Kayıt tarihi
: 25.01.09
 
 

U.Ü.İ.İBF. Donuk bir kayıt ve bu yılda A.Ü. İktisadi ve idari programlar _Sağlık Kurumları İşletm..