Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '19

 
Kategori
Siyaset
 

Dost mu Düşman mı

Önce eşinizin araçtan inmesini bekleseniz ve yanyana Trump´ın Beyaz Saray kapısının önünden eşiyle birlikte sizi karşılamasına icabet etseydiniz daha güzel olmaz mıydı. Olurdu.

Siz büyükelçilik makam aracından iner inmez eşinizin araçtan inmesini beklemeden direkt olarak Trump ile tokalaşmaya gittiniz uzun paltonuzun üç düğmesini de ilikleyerek, eşiniz sonradan müdahil oldu karşılama törenine.

Tarihte kalmış olan Osmanlı kültüründe olduğu gibi eşinizi arka planda bırakarak Tramp´ın karşılamasına doğru adımlarımızı atmanız hoş görüntü olmadı.

Okulda biz öğrenciler en korktuğumuz edebiyat öğretmenimiz Mehmet Beyin karşısında bile üç düğmeli ceketlerimizin üçünü birden iliklemezken Trump´ın karşısında paltonuzun üç düğmesini de iliklemeniz abartı değil de nedir.

İki düğme neyinize yetmedi.

Emirlerine amade misali´ye hiç gereği yoktu bana göre.

Amerika için hem müttefikimizdir diyoruz hem de mücadele ettiğimiz terör örgütlerine TIR´lar dolusu silah yardımı yaptığından dolayı ´dost mu düşman mı belli değil´ diyoruz.

Dostumuz olmadığı ayan beyan ortada olduğu halde düşmanla tokalaşmak abes ile iştigaldır.

Panoramik açıdan baktığımızda kazananların Putin ve Trump olduğu ortaya çıkmıştır. Hatta Esat bile kazanım listesindedir.

Güvenli Bölge hikayesiyle kendi kendimizi kandırmanın alemi yoktur. Kazanımımız 4 milyon multecidir. Bir diğer kazanımız eğer gerçekleşirse Suriyeliler için yapılması düşünülen 200 metrekare üzerindeki ev inşaatleri olacaktır. Adeta şehir inşa edilecek olan inşaatlarda Türk mütahitlerin yer alması kazanım olacaktır tabi TOKİ ile.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..