Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '09

 
Kategori
Sektörler
 

Dükkan garantisi

Bilenler bilir. İstanbulda Doğubank diye bir alışveriş merkezi vardır. Genellikle uzakdoğu menşeyli elektronik eşyalar satılır. Satılan ürünlerde çoğunlukla Türkiyede geçerli resmi garanti bulunmamaktadır. Ama sorduğunuzda "DÜKKAN GARANTİSİ VAR" yanıtını alırsınız esnaftan.

Bu garanti sizin için yeterli ise bir ürünü beğenir alırsınız. Şayet bunu yeterli görmüyorsanız hukuki olarak sizin elinizi güçlendirecek resmi garantisi olan bir ürün alırsınız. Demokrasilerde ve hukukun üstünlüğünü tüm kurumlarıyla özümsemiş ülkelerde kamu kararlarında kişisel garantiden söz ederseniz size gülerler.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu garantiyi vermek veren insanı kötü yapmaz. Aksine o insan mükemmel birisi de olabilir. Bunu tartışamayız. Ancak tabii ki bu söz hiçbir kimsenin ya da hiçbir kurumun tekelinde olamayacağına göre yarın benim sözüm de senettir diyen başka insanlar da çıkabilir. O zaman seninki geçmez deme şansınız tabii ki olamaz.

Sözün özü. Kişilerle veya kurumlarla övünmek yerine Üstün Hukuk Sistemimizle (üstünlerin hukukuyla değil), Demokrasimizle, Adil Gelir Dağılımımızla, Rekabete Dayalı Sanayimizle, Çalkantılara karşı kırılgan olmayan ekonomimizle, Dünyada kabul görmüş teknoloji şirketlerimizle, Milli paramızın rezerv para olmasıyla, Dünyada saygın yer edinmiş bilim, edebiyat, spor ve siyaset adamlarımızla övünelim. Gazetelerin üçüncü sayfalarındaki haberleri hangimiz ülkemize yakıştırabiliyoruz. Hepinize saygılar sunarım.

 
Toplam blog
: 11
: 520
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Evliyim. Üç çocuğum var. İktisat Fakültesi mezunuyum. Bir kamu kuruluşunda memur olarak görev yapıyo..