Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

Dün tatmin olanlar bugün hazımsızlık yaşıyor

Dün tatmin olanlar bugün hazımsızlık yaşıyor
 

DÜN TATMİN OLANLAR BUGÜN HAZIMSIZLIK YAŞIYOR… 

Skandalların ardı arkası kesilmiyor, tatmin oldum diyenler bile bu erken dönem tatmin olmanın hazımsızlığını çekmeye başladılar. 

Öğrenci eylemlerine karşı güvenlik güçleri ile gövde gösterisi yapanlar, öğrencilerin karşılarına 10.000 genç çıkarmaktan söz edenler şimdi dut yemiş bülbül misali sustular. 

Peki şimdi ne olacak YGS sonuçlarını açıklayamıyorlar beklemeyi tercih ettiler. Bunun nedeni yüksek derecede full çeken üstün başarılı hamili veletlerin oluşu diye düşünüyorum. Çünkü bu bekleme aslında verilecek kararın beklenmesi değildir. Bu durumda neticeleri açıklarlarsa eylemlerin sesinin ve dozunun yükselmesinden çekinmeleridir. Erken dönem tatmin olmanın hazımsızlığının verdiği şişkinliktir. 

Sonuçların açıklanmasının verilecek kararda ne kadar etkili olacağı aslında bu tutumdan anlaşılmaktadır. Bu dönemki öğrenciler kendilerini süper yetiştirmiş olmalılardır. Belki Türkiye tarihindeki en başarılı sınav sonuçlarını gururla açıklayacaklardı. 

Kısmetsizlik işte biri şifreleri çözdü. Yazık oldu erken tatmin olanların hayallerine puf dediler. Fakat bütün olanlara rağmen bu acemilik dönemi hatalarının devam etmesi ise tam bir trajedidir. 

Ben bunu bizim anatomi sınavındaki olaya benzetiyorum ismi lazım değil bir arkadaşımız hazırlamış kopyaları sınavda harıl harıl çekiyor, kendini o kadar kaptırmış ki, başına dikilip kendini seyreden öğretmenimizin bile farkında değil. Yazdıkça yazıyor… 

Birden öğretmenimizin kahkahası ile bütün sınıf gibi arkadaşımızda irkiliyor, toparlanmaya çalışıyor… Kıpkırmızı olmuş yüzü ile korkudan sınırları zorlayan bir açılımdaki gözleri ile öğretmenimize bakıyor… 

Öğretmenimiz ise gülmeye ara vermeden devam ediyor… 

Krizi atlattıktan sonra öğretmenimizden gelen şok sözler… 

Devam et kızım devam et… 

Sen kopya hazırlamayı da becerememişsin… 

Birden sınıfta bir kahkaha tufanı… 

Öğretmenimiz arkadaşımıza dokunmuyor bile kopya çekmesine adeta göz yumuyor. 

Birkaç gün sonra sınav sonuçlarını açıklarken öğretmenimizden arkadaşıma gelen yorum şu olmuştu. Kızım bundan sonra sınavlarda sana kitap ve deftere bakmak serbest eminim sen oradan da soruların cevaplarını bulup yazmayı beceremezsin. Notunu mu? Merak ettiniz onu söylemeyeyim ama okulun en düşük notu olduğunu söyleyeyim. Ayrıca notun kopyayla ilgisi yok sınav kağıdında ne varsa onun karşılığı olarak verilen not… 

İşte bizim ÖSYM ve tatminkarlar da aynı bu arkadaşımız gibi bu sınavları eline yüzüne bulaştırdı. Şimdi bunu hukukun temizlemesini istiyorlar. Belki hukuk fark etmez sınav geçerli sayılır da biz bu işten sıyırırız diyerek beklemekteler. 

Sen başvuruların tarihini ertele ama hele şu sonuçları bir açıkla da belli olsun AK YGS, KARA YGS… 

ÖSYM uzmanlık eseri olan sınavda da basım hataları ile çuvallamıştır. Görülen şudur ki; bu kurum görevini yerine getirememektedir. Çıraklık eserleri ile tatmin olanlar uzmanlık eseri ile hazımsızlık yaşamaya başlamıştır. 

 

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..