Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '07

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Dünya kadınlar günü

Dünya kadınlar günü
 

Bu hafta bilindiği üzere Dünya Kadınlar Haftası. İşyerinde çalışan, tarlada çalışan, evde çalışan sonuç itibariyle, hemen hemen kadınlarımız emek veriyorlar bu hayatın yükünü omuzlarında taşırlarken. Emek vermeyen kadın yok gibi günümüzde. Kadınlarımızın annelik duygularıyla yaratılmış olmaları kadınları daha çok emekçi yapıyor. Bir işyerinde çalışmıyor olmasa bile, evinde gündelik işleriyle, çocuklarıyla uğraşan kadınlarımız şöyle dursun birde hem evin ekonomisine katkıda bulunup hemde tüm evin işini omuzlarına yükleyen kadınlarımız da var.

Biz kadınlar sadece doğurgan, mutfakta çalışan, dört duvar arasında kalan insan konumunda olmaktan çıkmalıyız. Günümüzdeki kadınlarımız eski nesillere göre daha şanslı olmakla beraber ne yazık ki hala istediğimiz düzeyde değiliz. Bazı kadınlarımız hala köle olmakla beraber, kendi düşüncelerini kendi fikirlerini hayata geçirememekte bazı kişilerin kendilerini kumanda etmelerini beklemektedirler. Kendilerini geliştiremeyen kadınlarımız bunu bir an önce çözüp çaresine bakmalıdırlar. Kendi içlerinde savaşarak, kendi fikirlerini hayata geçirmelidirler.

Türkiyede hala kadınlarımızın bir kısmı görücü usuluyle evlendirilirken, bir kısmı nikahsız yaşamakta, bir kısmı okuma yazma bilmiyor, bir kısmı hala töre ya da namus cinayetlerine kurban gidiyor. Türkiyede görülüyor ki hala kadınlarımızın bir adı yok.

Diğer taraftan evliliğe sıcak bakmayan, ekonomi özgürlüğü ellerine alan kadınlarımız çokça görülmektedir. Evliliği basit bir kurum gibi görmeyen, işime gelmezse kolayca ayrılabilirim demeyen ve vefalı olmayı gereksiz bulmayan kadınlar genellikle uzak kaçıyorlar evlilikten. Evlilik günümüzde kadınlarımızın hür iradesine dayalı olmalı ama maalesef hala dayatmalarla karşımıza çıkabiliyor. Dayatmalarla yapılan evliliklerde kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Sonuç olarak kadın ve erkek toplumun her alanında eşittir. Kadın demek anne demek, umut demek sevgi ve şefkat demektir. Eğer ki toplumda kadınlarımız iyi eğitilmiş, söz sahibi olmuş, vede bilgili aydın kişi olursa gelecek nesillerde akıllı bilgili bireylerin yetişme oranı o derecede artar. Çocuğun eğitiminden sorumlu kişi annedir. Ona gereken eğitimi anne verir. Anne olmak sadece çocuk doğurmak değildir, aksine çocuğunu bu vatana faydalı bir birey olarak yetiştirmek demektir. Yaramaz çocuklarla uğraşmaktan ziyade, güzel çocukları eğitebilecek, bilinçli anneler olmak lazım. Anneleri eğitimsiz kalan çocuklar gerçektende günümüzde yetim çocuklardır.

Siz erkekler !!!!!! Kadının dünyasına girebilmek çok zor ama, bir girebilseniz cennete düştüğünüzü görürsünüz ve kadın kendi dünyasının tüm güzelliklerini etrafına yayabilecek kadar akıllı, pratik, düzenli, sistemli, zeki ve beceriklidir. Yeter ki fırsat bulsun.
Ne diyelim? DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜMÜZ kutlu olsun. yalnızca bir gün değil, her günü mutlu ve huzurlu kılabilelim. Hayat bayram olsun...
Sevgiyle ve dostça kalın.

KADIN

Kimi der ki kadın
uzun kış gecelerinde
yatmak içindir.
Kimi der ki kadın yeşil bir harman yerinde dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir. Kimi der ki ayalimdir. Boynumda taşıdığım vebalimdir.
Kimi der ki hamur yoğuran.
Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal.
O benim kollarım, bacaklarım. Yavrum, annem, karım, kız kardeşim hayat arkadaşımdır.

Nazım HİKMET

 
Toplam blog
: 53
: 2313
Kayıt tarihi
: 30.01.07
 
 

Hayat herşeye rağmen o kadar güzel ve sevgi doludur ki. Benim için hayat kimi sevdiğim ve kimi in..