Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '07

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Dünya kadınlar gününde kadınlarımız...

Dünya kadınlar gününde kadınlarımız...
 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bizleri doğuran, bizlere eş, bizlere anne olan kadınlarımız. Onları bir günle anmak yeter mi acaba?

Tabi ki yetmez, onlar sevgiyle doğurdukları canlarını, yetiştirmek adına hayatla mücadele eden, büyüten, kol kanat geren kadınlarımız. Günümüzde toplumda hakettikleri yeri alamamışkadınlarımız. Ya da toplumda hakettiği yeri veremediğimiz kadınlarımız. Toplumumuz da eğitilmeyen, ekonomiye katılmayan, zaman zaman kocasından şiddet gören, bazı bölgelerde satılan, başlık parası alınan, horlanan, sadece "çocuk yapma makinası" gibi görülen hiç bir sosyal hakkı olmayan kadınlarımız..

Atatürk daha Cumhuriyet’in başında kadınlarımıza seçme seçilme hakkını vermesine karşılıkgünümzde yönetim ve ekonomide kadın payının %4, 5 civarında olduğu ülkemizde kadınlar adına daha çok şey yapılması gerekir. İlk öncede kız çocuklarının eğitime katılmaları gerekmektdir. Çünkü her işin başı eğitimden geçmektedir. Bir ülkenin top yekün kalkınmasının ilk şartı eğitim ile başlar ve iyi eğitilmiş kadrolarla yapılan kalkınma hamleleri başarıyı beraberinde getirir.

Toplumumuzun politika ve ekonomide her türlü olumsuzluklara karşı başarılı kadınlarımızı takdirle alkışlıyoruz. Yeterli sayıda olmasada her kesimde başarılı işlerin altına imza atmış cağdaş kadınlarımız vardır. Ama yeterli değilidir, bu sebeple kadınlarımızın toplumun her kesiminde dah fazla aktif rol alacak olanaklar tanımalıyız.

Erkekleriyle omuz omuza, birbirine destek olan, güç veren kadınlarımızı toplumumuzda görmek istiyoruz. Kadınlarımız bir çicektir.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..