Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '08

 
Kategori
Dünya
 

Dünya ortak dili

Dünya ortak dili
 

http://www.bildirgec.org


Tüm dünyada ortak benimsenecek ve kullanılacak bir dile (lisan) gereksinim bulunmaktadır.

Bilgi ve teknoloji çağında bulunduğumuz bu yüzyılda bunu başarabilecek donanım ve olanaklar vardır. Dünya dilini oluşturmanın faydaları sayılmayacak çok olup hatta insalık tarihi açısından bir değişim yaratacaktır. Şu anki kullanılan internet iletişimin ulaşacağı nokta dünya dilinin oluşturulmasıdır.

Dünya ortak bir dili konuşarak dünya insanı kimliğini ortaya çıkaracak, her ülkenin katılımı nedeniyle benimsemesini, tüm dünya dillerinin birbirinden eksik ve fazlalıkların ortak bir zeminde, ortak bir çalışmayla en güzel ve en uygun bir dilin oluşmasını sağlayacak.

Tüm dünyanın üzerinde anlaşıp kullancağı bir dil zor olsa da imkansız değil. Bir iki yıl içinde en fazla beş içinde bu gerçekleştirilebilir. Bu kolay kısım, dil uzmanları bu sorunu çözebililer. İşin asıl zor olan kısmı ise tüm dünyanın kullanır hale gelmesidir. Bu aşama, bu zamandan bakıldığında uzun süre alabileceği zannı verebilir. Fakat bir insanın nefes almaktan başka en çok kullandığı dinlemek ve konuşmak olduğu göz önüne alınırsa bu işin o kadar zor ve uzun olmayacağını söylenebilir.

Dünya insanları için çevre ve canlı odaklı fiziksel ortak alan var ise ortak bir bilgi ve iletişim başta olmak üzere sayılmayacak kadar çok olan kültür alanı için ortak bir dil olmalıdır.

Dünyadaki tüm dilbilimciler birleşiniz ve dünyaya bir ortak dil (lisan) veriniz.

 
Toplam blog
: 110
: 1205
Kayıt tarihi
: 30.05.07
 
 

"Yazıyorum o halde düşünüyorum" diyen, güncel gelişim ve değişimleri takip ederken anlam ve kavramla..