Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '17

 
Kategori
Spor
 

Dünya Şampiyonunun Başarısının Arkasındaki Sır Kahraman

Dünya Şampiyonunun Başarısının Arkasındaki Sır Kahraman
 

Dünya Şampiyonunun Başarısının Arkasındaki Sır Kahraman


Sevinçli olduğunu anlatan Muhsine Gezer de, ”Çok mutluyum. Çok hırslandım. 2020’de de inşallah başaracağım Olimpiyatlara hazırlanacağım. Çok mutluyum ya. Gurur verici. Bayrağımıza dalgalandırmak çok güzel” dedi. Baba Osman Gezer’de,” Çok mutluyum. Milletimiz için Burhaniye için gurur verici. (1)

O bir dünya şampiyonu…O Burhaniye Belediye sporlu Özel Sporcu Muhsine Gezer. İlk Olarak Londra’da düzenlenen T20 800 metre bayanlarda dünya üçüncüsü olan Muhsine Gezer, 4 Ağustos’ta İsviçre’nin Nottwil kentinde düzenlenen, 1500 metre bayanlarda 1. oldu. Akabinde genç kadınlar uzun atlama 18 yaş altında da 4.17 metrelik derecesiyle ikinci sırada yer alan Muhsine, son olarak düzenlenen 400 metre koşuda olimpiyat barajını da geçerek Türkiye’nin ve Burhaniye’nin gururu olmayı başardı.(2)

O sır kahraman; Muhsine Gezer’in emektar, fedakar hocası Deniz Erenoğlu. Bir ilçeden dünya şampiyonu çıkarmak her yiğidin harcı değil. Dünya şampiyonu çıkartabilecek antrenör hocanın çok büyük vizyona sahip olması gerek. Muhsine Gezer’in başarısı ile ilgili Deniz Erenoğlu’nun hedeflerini içeren basın açıklamalarına şöyle bir göz atalım;

800 ve 1500 metrede Türkiye şampiyonlukları bulunan Muhsine Gezer'in Burhaniye'deki antrenörü Deniz Erenoğlu, üç yıldır atletizmle uğraşan sporcusunun 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanacağına inandığını belirterek, "Hedefimiz önce 27 Temmuz'da İsviçre'de başlayacak Avrupa Gençler Şampiyonası, ardından 2019'daki dünya şampiyonası. Ben Muhsine'nin 2019'da 800 metrede dünya şampiyonu olacağına, 1500 metrede ise ilk üçe gireceğine inanıyorum. Ama 2020'de Tokya'da mutlaka kürsüye çıkacak" dedi,(3)

Müthiş bir vizyon… Başarıyı kovalayan bir antrenör hedefi. Muhsine Gezer’in çok şanslı olduğu apaçık ortada. Uluslararası her başarılarda bir ilham kaynağı vardır. Dünya şampiyonu Muhsine Gezer’in de ilham kaynağı Deniz Erenoğlu hoca olmuş. Bu güzel ekip başarısı ülkemizin bayrağını dünyada dalgalandırarak bizlere o gururu sevinci yaşatmış. Deniz Erenoğlu hocanın Muhsine Gezer ile ilgili bilinmeyen inanılmaz emek ve fedakarlıkları hakkında da bilgi sahibi oldum ve bizzat şahit oldum. Bunu açıklamıyorum. Başarı ortada. Emek, fedakârlık ortada.

Her başarılı kadının arkasında bir ilham kaynağı erkek yatar mantığından hareketle Antranör Deniz Erenoğlu hocanın gönülden canpare destekçisi saygıdeğer eşi Güngör Erenoğlu beyefendiyi de tebrik ederek Muhsine Gezer kızımızın ve Antranör Deniz Erenoğlu hocamızın başarılarının devamını dileriz.

 

               KAYNAK

(1)  http://www.tgrthaber.com.tr/gundem/burhaniyeli-muhsine-sampiyonlugunu-hemsehrileriyle-kutladi-193773

(2)  http://gazetekorfez.net/dunya-sampiyonu-burhaniyeye-geldi/

(3)  http://www.hurriyet.com.tr/burhaniyeli-muhsine-dunya-ucuncusu-oldu-40529672

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..