Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Dünyanın en akıllı kadını

Dünyanın en akıllı kadını
 

Bence Elif Şafak da Türkiye'nin en akıllı kadını...


Dünyanın en akıllı kadını, erkeğinin suyuna gidendir. Çünkü o kadın, eninde sonunda kendi dediğinin olacağını bilir.

Dünyanın en akıllı kadını, adamının gözünü dışarda bırakmaz. Erkeği ne istiyorsa, istediğini ona tam zamanında, iş işten geçmeden verir. Testi kırıldıktan sonra, konuşan çok olur. Akıllı kadın, testiyi kırmadan taşıyandır. Akıllı kadın, erkeğini kızdırmadan, ona her istediğini yaptırır.

Dünyanın en akıllı kadını, gülerken yüzünde güller açandır. O, çok konuşmanın, asık suratlı olmanın, Nasrettin Hoca da dahil! tüm erkekleri kadınlarından uzaklaştırdığını, hatta kaçırdığını bilir.

Dünyanın en akıllı kadını, bağlanmaktan korkan erkeği evlilikle; çocuk sevmeyen, istemeyen adamı hamile kalmakla tehdit etmez.  Onunla arasında öyle bir duygu iklimi yaratır ki, erkeğini öylesine kendiliğinden kendisine bağlar ki, " Hadi evlenelim! Bir an önce çocuk yapalım hayatım! " diyen erkek,  kadının peşinden koşmaya başlar.

Kadın, kendini istetmeyi, arzulatmayı becerdiği kadar akıllı olandır.

Bütün kadınlar gibi, erkeğe karşı sayısız silahı olan bir kadın, sahip olduğu onca silaha rağmen, bir adamın peşinden koşturuyorsa; bence en önce kendi aklını, akıllılığını sorgulamalıdır.

Dünyanın en akıllı kadını, kankasının gazına, dolduruşuna gelmeyendir. Akıllı kadın, sevdiği adama nasıl davranacağına kendisi karar verir.

Dünyanın en akıllı kadını, sosyal dengelerini, ekonomik şartlarını, maddi ve manevi zenginliklerini, duygusal derinliğini en iyi yöneten kadındır. Dünyanın en akıllı kadını, kendine en yakışanı giyinir; en pahalı elbiseyi değil...

Akıllı kadın, kişisel bakımına da, güzelliğine de, cazibeli dişiliğine de hak ettiği değeri verir, yeterli zamanı ayırır. Ancak bütün bunları yaparken, kozmetik dünyasını zengin etmek zorunda değil...

Akıllı bir kadın, elbette hakkıyla okuyup yazan, entelektüel derinliği de olan hem sanatla, hem de siyasetle ilgilenendir.

Akıllı kadın, yerine göre salon kadını olan, ama canı isteyince, boru dansı yapmaktan da çekinmeyendir. Akıllı kadın, eğreti hale getirmeden, her objeyi üzerinde zerafetle, asaletle taşıyabilendir.

Ey güzel kadın! Evet, belki dünyanın en akıllı kadını sen değilsindir. Ama istersen, rahatlıkla akıllı bir kadın olabilirsin.

Ey aklı başında adam! Evet, belki dünyanın en akıllı kadını senin değil... Ancak, adam olursan, insan gibi yaşarsan, erkek olmanın hakkını verebilirsen, elbette bulabileceğin en akıllı kadına sahip olabilirsin.

Allah, her insana ihtiyacı olduğu kadar akıl verdiğine göre... İş, aklına uygun adamı, kadını bulabilmekte... Marifet, aklı akla, kalbi kalbe uydurabilmekte... Marifet, akılla zekayı birleştirebilmekte... Kadın, erkek hiç farketmez. Aradığını, bulduğunu olduğu gibi kabul edebilmekte...

Ve bence, dünyanın en akıllı kadını, dünyanın en akıllı adamı, olanı olduğu gibi, sevdiğini kendisi gibi görebilen; sevmesini bilendir. aşık olduğu insanı bambaşka kalıplara sokmadan, eğip bükmeden kabul edebilendir.

Dünyanın en akıllı kadını, önce kendini, sonra ne istediğini bilir. Ne istediğini bilene; ister kadın olsun, ister erkek; aradığını bulmaktan kolay ne olabilir ki?

Ve dünyanın en akıllı kadını, sonuna kadar arayan, ama sonunda bulabildiğiyle yetinmesini de bilendir.

Bilmem derdimi anlatabildim mi?

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..