Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '07

 
Kategori
Haber
 

Dünyanın en zeki insanı !

Dünyanın en zeki insanı !
 

IQ 'mun 199, 37 olduğunu bir düşünüyorum da. Böyle bir zekaya sahip olsaydım hayatım nasıl olurdu acaba? Bu derece yüksek bir zekaya sahip olmak... Ben şahsen isterdim. "Dünya'nın en zeki insanı" olarak anılmak çok güzel olurdu. İşte bu tarife uyan kişi : " Prof. Nadia CAMUKOVA "

Dağıstan Devlet Üniversitesi öğretim üyesi tarihçi ve edebiyatçı Prof. Nadia Camukova, 199.37 IQ ile "dünyanın en zeki insanı " unvanını taşıyor. Prof. Camukova’nın bu sıfatı, iki yıl önce Moskova’da düzenlenen uluslararası bir toplantıda tespit edilmişti. 23 ülkeden bilim adamının katılımıyla düzenlenen toplantıda yapılan ölçümde, Prof. Camukova’nın IQ’sü 140-200 aralığında 199.37 çıkmıştı.

Nadia Camukova, 1976'da Moskova'da dünyaya geldimişti. Babasının görevi dolayısıyla Moskova’da doğan Nadia Camukova aslında Dağıstanlı ve bir Dağıstan (Kıpçak-Kumuk) Türkü.

14 yaşına kadar Moskova’da yaşayan, daha sonra Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’ye yerleşen Camukova’nın farklılığı, henüz bir yaşındayken doktor olan annesi tarafından fark edilmiş ve sekiz kişilik seçilmiş öğrenciler arasında okuması sağlanmıştır.

2 yaşında okuma-yazmayı öğrenmiş,
3, 5 yaşında ilkokula başlamış,
4 yaşında Marx’ın Das Kapital’i ve Kuran-ı Kerim’i aynı anda, Rusça ve Arapça dillerinde ezberlemiştir.
8 yaşındayken ilk ve ortaokulu bitirmiş,
9 yaşında felsefi konuları içeren, ‘Özel Düşünceler’ adındaki ilk kitabını yazmıştır.
11 yaşında aynı anda iki liseyi birden birincilikle bitirmiştir.
14 yaşındayken yine aynı anda Moskova Devlet Üniversitesi tarih bölümü ve Dağıstan Devlet Üniversitesi edebiyat bölümünü birincilikle bitirmiştir.
15 yaşında iki üniversitede birden doktoraya başlamış,
25 yaşında hem tarih hem de edebiyat profesörü olmuştur.
Toplam 24 kitabı yayınlanmıştır.
Testlerde Einstein'ın zekâsına sahip olduğu ortaya çıkan Prof. Camukova’nın hafızasında üç bin kitap bulunmaktadır.

Türkçe, Rusça, Arapça, İngilizce, Farsça, Almanca ve Fransızca olmak üzere toplam yedi dil bilen Camukova, Türkiye’de Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın (İstanbul) davetlisi olarak Ahmet Yesevi konusunda araştırmalar yapmıştır.

Camokuva, yüksek bir zeka ile yaşamanın sağlığında sorunlara yol açtığını söylüyor. Beynini bir bilgisayar hafızasına benzeten Camukova, okuduğu her şeyin aklında kaldığını bildiği için daha az okumaya başlamış. İnsanlar ona medyum gibi davranmaya başlaması da zaman zaman onu üzmüş. O şimdi hayatını daha sakin yaşamaya çalışıyor.

kaynak : HurriyetUSA

 
Toplam blog
: 92
: 11527
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Dokuz Eylül Üniversitesi "Tarih Öğretmenliği" bölümü mezunu. Eğitim sektöründe çalışıyor. Yazmak ..