Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '15

 
Kategori
Deneme
 

Dünyanın sonu nasıl olacak?

Dünyanın sonu nasıl olacak?
 

Normalde dünyanın sonu gelmeyecek gibi. Kıyamet penceresinden bakarsak başka tabi; sabah bir bakmışız ki her şey tamam. Ama yani evrenin normal gidişine bakılırsa hayat ebedi devam edecek gibi; dünyanın sonu diye bir kavram saçma geliyor. Aslında bu konuda dünya ile evreni de ayırmamız gerekebilir. Sonuçta dünya milyarlarcası gibi bir gezeğen. 
 
Öngöremeyeceğimiz ve kendisini etkileyecek bir gök olayı ile evrenin kalanına bir şey olmadan dünyamız  yok olabilir. Ve evrende hayat devam eder. Dünyanın sonu güneşin sönmesiyle ilişkilendiriliyor ki mantıklı gibi. Yani ısı yok, ışık yok hayat da yok. Ama öte yandan güneş dünyayı aydınlatmaya ve ısıtmaya devam ediyor. Başlangıçta bu süreç farklıymış (buzul çağları örneğin) ama artık bu tür gök olayları yok.
 
Dünyanın sonunun güneşin(veya güneşler, zira güneşin bir tane olmadığı da iddia ediliyor) sonuyla bağlantısı olmalı; çünkü hayat kaynağı (başka bir kaynak yoksa ya da bulunamazsa) şimdilik o. Yani bu durumda dünyanın sonunu düşünürken güneşe ve biraz da uzaya bakmamız lazım. Fakat yukarıda da dediğimiz gibi dünyanın sonu evrenin sonu olmayabilir.
 
Tarafımızdan birçok yazıda ısrarla savunulan dünyada da başlangıçta hayat olmayabileceği, bir tesadüf ya da gök olayı sonucu hayat meydana getiren şartların oluştuğu, bu nedenle uzayda hayat olan gezegen aramak yerine hayat olmayan gezegenlerde (mesela Ay'da, Mars'da) hayat yaratma yaklaşımımız bugün Mars gezegeninde bilim adamları tarafından inceleniyor. Bu da sıradan yazılar yazdığını sandığınız Kerim Korkut'un bilim adamı veya Astronomi uzmanı olmasa bile bilime yön verecek derin düşünce, analiz ve öngörülere sahip olduğunu gösteriyor. 
 
Yani yazılarımızı ciddiye alın.Sonun başlangıcı düşünemeyeceğimiz ya da ebedi bir zaman dilimi olsa bile dünyanın sonu ile ilgili tahminlerde bulunmalıyız. Dünyanın sonunun gelip gelmeyeceği dünyadaki hayatı sağlayan (tabi hepsi evren için de geçerli) güçte değişiklik olup olmadığı ile anlaşılır. Yani güneş ilk parladığı performansla (hatta artırarak) yanmaya devam ediyorsa biz dünyanın sonunu hiç düşünmeyelim. 
 
Ama öte yandan güneş sonuçta madde ve maddeler bir gün biter (yok olmaz, değişime uğrar, bu da bitmektir) Yani maddeye bağlı olduğumuz için aynı şekilde  sonsuz bir hayat söz konusu olamaz.Evrenin yok olması değil ama (tabi şekli değişir) dünya gezegeninin yok olmasını düşünüyorum. Çünkü zor değil. Güneşte öngöremeyeceğimiz gök olaylarına bağlı ufak bir hareket, varyasyon dünyada hayatı bitirebilir. Dünyalıların en büyük yanlışı dünyanın sonunu evrenin sonuyla birlikte düşünmektir. Sen sonsuz uzay boşluğunda küçücük bir yıldızsın. Merkezindeki mağma tabakası bilinmiyor. Biz soğuduğunu düşünüyoruz ama tersiyse bir gün bir patlama hadi güle güle!
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..