Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dursunbey İLKEDER'den konferans

Dünya'yı yakmak değil, aydınlatmak için bir çakmak yakmak üzere yola çıkan Dursunbey İLKEDER, insanların ahlaki temellere göre yetişmesi için çaba harcıyor.

Dursunbey İlim Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (İLKEDER) Başkanı Dr. İsmail MERT, bugün akşam üzeri İLKEDER'in kapılarını basın mensuplarına açtı. Dursunbey'de faaliyet gösteren derneğin çalışmaları ve amaçları hakkında bilgilendirmede bulunan MERT, Derneğin amacının insanların ahlaki temellere göre yetişmeleri için çaba harcamak olduğunu belirtti.

İLKEDER Bşk. Dr. İsmail MERT; 01 OCAK 2012 tarihinde kurulan Derneğin amacı insan yetiştirmek, gençlikte, hatta çocuklukta atılan temeller çok önemli, çocuklarımızı ahlaki temellere göre yetiştirmek için gençlik faaliyetleri düzenliyoruz.

Gönüllü eğitici arkadaşlarımız ile derneğimizde gençlerimize ahlaki ve inanç temelinde dersler veriliyor. Peygamberler tarihi, Kuran-ı Kerim ve hadis derslerimiz var, yetişkinlere yönelik derslerimiz var, ayrıca okul dersleri için gençlerimize yardımcı olan gönüllü eğitici arkadaşlarımız var. dedi.

Uzm. Psikolojik Danışman Bursa Aile Akademisi Başkanı Mücahit GÜLTEKİN'in konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlediklerini de belirten MERT, gelecek yıllarda hedeflerinin mevcut faaliyetlerine ek olarak eğitici arkadaşlarıyla birlikte dernek ve içede konferanslar düzenlemek olduğunu söyledi.

Dernek yöneticilerinden Sinan IŞIKTAŞ'da meşhur söz ''Dünyayı yakmak için değil, aydınlatmak için bir çakmak yakmak üzere yola çıktık'' denildiği gibi bizlerde Dünyayı aydınlatmak üzere yola çıktık dedi.

IŞIKTAŞ, toplumda internet kullanılıcığının yaygın olduğu bir dönemde inadına okumak ve inadına kitap diyoruz. Daha kültürlü ve daha eğitimli gençlerimizin yetişmesi için çalışıyoruz dedi. Bizler zor olan yolu seçtik, gençlerimizin elinden tutarak gençlerimize kendinize gelin diyoruz. Gençlerimizin kendilerine gelerek yollarını çizmelerini, doğru yolu bulmalarını ve vatanına milletine hayırlı insanlar olmalarını istiyoruz. dedi.

Toplumsal sorunların birden ortaya çıkmadığını belirten dernek yetkilileri, bizler bu sorunları ortaya çıkmadan çözmek istiyoruz. Gençlerimizin, çocuklarımızın, insanlarımızın ahlaki temellere göre yetişmelerini istiyor, İslami değerleri özümseyecek dernek çalışmaları yapmaya çalışıyoruz dediler.

İLKEDER tarafından düzenlenen ''Mutlu Aileler, Erdemli Nesiller'' isimli konferans, 06 Nisan 2013 günü saat: 20.15'de Mehmet Akif ERSOY Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Konferansa tüm halkımız davetli. Konferansın verimli geçmesi için çocukların getirilmemesini isteyen Dernek yöneticileri, insanlarımıza faydalı olacağına inandıkları Konferansların devam edeceğini belirttiler.

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..