Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Düşündüğüm yerde miyim?

Düşündüğüm yerde miyim?
 

www.kamuflaj.org


Bugüne kadarki portföymi birlikte gözden geçirelim istedim! Kâr’da mıyım, zararda mıyım? İlk günlerdeki amacım, burada farklı kulvarlardaki insan mozaiğinden oluşan, eğitimli çekirdek kadronun içinden, bilgi hazineme bir şeyler aktarırken... Diğer yandan fırsat buldukça kendi yaşanmışlıklarımdan belli kareleri sunabilmekti. 

Şimdiye kadar kendi kategorimde var oluşumu fark ettirmek açısından, her geçen gün daha da gelişerek, içimdeki güzellikleri ve düşüncelerimi ortaya sunma, paylaşma, ustalığını gösterebilmiş miyim? Buna fırsat verilmiş mi? Doğrusu tam olarak kestiremiyorum! 

Bundan sonra da, kendini olduğundan farklı gösteren, sosyetenin şaşalı yaşamına hayran ve özentili kesimin, pembe tablolar ile sahnede boy göstermesinin acınası durumundan kendimi koruyabilecek miyim? Onların riyakârlıklarına karşı direnebilecek miyim, onu da bilemiyorum! 

Perde kapanıp ışıklar söndüğünde, yüzündeki maskeyi çıkarıp rafa kaldıran ve sonra az önce eğlendirdiği kalabalığın içinden tanınmadan çaresiz kendi karanlıklarına doğru gömülen insanlar gibi sahnede; bu arenada sahte kahkahalar atabilecek miyim? 

Başını yaslayabileceği elinden sıkı sıkı tutabileceği bir dosta sevgiye sevgiliye hasret, suçluluk ve pişmanlık yaşayan insanların elindeki kadehteki son yudumu içtikten sonra hayat sahnesinin ortasında yıkılıp, biçare düştükleri dramatik tabloya halen üzülebilecek miyim? 

Boşluk içinde serseri mayın gibi dolaşan, ne idüğü, ne dediği, ne yaptığı belli olmayan şizofren bir duruş sergileyen, az biraz da paranoyak muhteremlerin yalanlarıyla, baş edebilecek miyim? Onu da bilemiyorum. 

Bazen aklımızın ve vicdanımızın, ellerimize ve beynimize hükmetmesine karşı duramıyoruz. Kendimize göre haksızlık yapıldığını hissettiğimiz yerlere bazen olumlu, bazen olumsuz yorumlar yazarak, duruş veya davranışlara tepkimizi koyuyoruz. 

Ete süte karışmayan sessiz çoğunluğun sesi olmak gibi bir liderlik peşinde değil, içimdeki insan sevgisini korumak ve kollamak peşindeyim! 

Yüce yaratıcı bizlere hayatımızı sürdürebilmemiz için gerekli olan her şeyi vermiş çok şükür. Ancak tecrübe yaşanılmadan kazanılmıyor. Önemli olan yaşanılanlardan ders almak veya ders çıkarmaktır. Zira "Dünya" bizim ortak yaşama alanımızdır. Birbirimizin sınırlarına giriyorsak, birbirimizin varlığına saygı duymalıyız. 

Bu papatya falımı? Seviyor sevmiyor, seviyor sevmiyor, sevmiyor sevmiyor Seviyorrrr! 

”Mevlâ görelim neyler. Neylerse (elbet) güzel eyler...” 

M.Talip Girgin 

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..