Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Duvara tosladılar…

Duvara tosladılar…
 

Ankara’da birinci meclis önündeki toplanma çağrısına hükümetin engel olma çabaları bir işe yaramadı. Aslında taktik hep aynı. Önce emperyalistler ve işbirlikçileri istediklerini dayattılar. Efendilerinin emri ile sadece bu buluşmaya dışarıdan geleceklerin kalabalık yaratacağını düşünerek Türkiye’nin her tarafından gelen otobüsleri engellediler. Yaptıklarının anayasal bir suç olduğunun umurunda olmadan. Hukuk ihlali olduğunu düşünmeden. Çünkü onlar için ne anayasa ne hukuk ihlali hiç önemli değil.

Bunlar 1918 de de Türkü anlamamışlardı, bu gün de anlamadıklarını gösteriyorlar. Türk insanının bağımsızlık duygularını gemleyeceklerini sanan bu çok bilmişler, Ankara halkının oluk oluk birinci meclis önüne akmaya başladığını görünce her zaman yaptıkları gibi geri adım atmışlardır.

Cumhuriyet bayramından neden korkarlar?

Çünkü cumhuriyetin kuruluşu sadece Türk halkına değil, dünyanın ezilen bütün halkları için bir umut olmuştur. Bu yüzdendir ki en önce cumhuriyet ve bağımsızlık fiilen Türklerin elinden alınmalıdır. Emperyalistler ve içerdeki işbirlikçilerinin bütün çabaları da bu yöndedir.

Söke söke alınmış ve halkın karakteri haline gelmiş bir bağımsızlık, bir cumhuriyet insanların içinden asla söküp çıkarılamaz. Çare hepsini öldürmektir. Bu da denenmiş ama bilindiği gibi emperyalistlerin yediği tokatla sonuçlanmıştır.

Yok etmenin mümkün olmadığını anlayınca Mustafa Kemal’in ölümü ile birlikte dönüştürme çalışmalarına başlayan emperyalistler ve işbirlikçileri, halkın sessizliğini görünce artık zamanın geldiğini zannederek son darbeyi vurma zamanı geldiğini düşünmüşlerdir. Oysa bu çabalar Gazi’nin gençliğe hitabesini genlerine işlemiş, Bursa nutkunu karakteri haline getirmiş Türk halkını harekete geçirmiştir.

Korkuyorlar, hemde çok korkuyorlar. Otobüsleri yerinde engellemek, biber gazları, tehditler, polis kordonları ne kadar korktuklarını gösteriyor. Bu artık sonlarının geldiğini bildiklerini gösteriyor. Bu sessiz devi uyandırdıklarının bilincinde olma korkusudur.

Artık rahatımız bozulacaktır, belki çok daha fazla sıkıntı çekeceğiz, belki öleceğiz. Ama emperyalistlere yine tokadı indireceğiz.

Yobazlar, emperyalistler ve uşakları suratlarına yedikleri tokadı her unuttuklarında saldıracaklardı. Ne yaparlarsa yapsınlar, faydasız.

LAİK, DEMOKRATİK, ÖZGÜR  TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR PAYİDAR KALACAKTIR. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE.

İzmir 2012-10-29

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..