Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Edebiyat ve Basın Yasası

Edebiyat ve Basın Yasası
 

Günün Anlamı : Bugün benim için "edebiyat" günü.

Edebiyat bir bireyin olduğu kadar bir toplumun, bir ülkenin ve evrenin temel bir beslenme kaynağıdır. Bu kaynaktan yeterince beslenemeyen birey ya da toplum yüreğinde ve beyninde güçlü bir yaşam enerjisi bulamaz. Bize bu yaşam enerjisini dünyanın herhangi bir yerinden aktaran tüm evrensel edebiyatçılara şükran ve minnet duyuyoruz. Çıkarıp atın edebiyatı yüreğinizden ve beyninizden, geriye ne kalır ona bakın. Bir HİÇ...

Günün Duası: Tanrım, bana şiirsel ve masalsı bir dünya yaratan edebiyat sevgisi verdiğin için yüreğim ve beynimle sana teşekkür ediyorum.

Günün Onaylaması: Ben özgün, özgür, edebi, ezeli ve ebedi bir edebiyatçıyım.

Günün Notu: Yedi notadan sonsuz bir müzik, yirmi dokuz harften sonsuz bir edebiyat üretebilenler, bu evrenin sihirbazlarıdır. Bu sihirbazlar olmasa nasıl bir insan olurduk, bir düşünün. Evrenin büyüsü budur. Siz bu kadar az sayıda notadan ve harften evrensel bir eser yaratabiliyorsanız, gerçekten seviyorsunuz demektir. Biz ise size aşık olmaya hazırız.

Günün Sözü: "Dünyada hakkında konuşulmaktan daha kötü tek bir şey vardır ve bu da insanın hakkında konuşulmamasıdır." Oscar Wilde

Evrenin Kütüphanesinden : Dünyanın çeşitli dillerinde, duyulara dair bütün kelimelerin yaklaşık üçte ikisi ile dörtte üçü işitme ve görmeyi tanımlarken, onda biri hatta daha azı koku ve tadı tanımlar.

Günün Yasası : BASIN YASASI

Basın toplumun gözü, kulağı ve sesi olmak adına ortaya çıktığında eğer gözünü, kulağını ve sesini kendi çıkarlarına kullanarak, toplumu üretkenliğe yöneltmek yerine tüketmeye doğru bir tavır sergilerse; yarattığı bu negatif ortamın başlıca faili olur. Reyting tuzağına düşen bir basın kaybeden bir toplumun basını olmakla gurur duyamaz ya da kazanan bir toplumda kaybeden bir basın durumuna düşer. Basının asıl önemli işlevi; toplumu kaybedenler liginden kazananlar ligine çıkarmaktır.

Kaybedenleri sayfalarında teşhir eden, bundan kazanç sağlayanları toplumun gözünden gizleyen basın, kendi kazdığı kuyuda yok olmaya aday bir basındır. Basın kendi ve ülkesi için harika üretim yapan herkese sayfalarında veya ekranlarında yer verirse; toplum kendine olumlu rol modelleri yaratır ve basın bu anlamda çok önemli bir sivil toplum gücü olur.

(Milliyet blog yazarları bu yasanın ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor)

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..