Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Edepsiz civciv!

Edepsiz civciv!
 

Aysun Kayacı, TV proğramında ‘’Yıktı perdeyi, ortalığı etti viran’’derkeeeen, bir de baktık ki o da, siyasiler gibi konuşuvermiş: ‘’Sözlerimin arkasındayım!’’ Yaşayasın sen Aysun? E mi ?

Kayacı oralara nasıl geldi? Ekranların nasıl vazgeçilmezi oldu? Akranları, ondan daha çok kariyer sahibi olarak emeklerken, o bu çıkış trendini nasıl yakaladı? Çıtayı nasıl yükselterek bu günlere gelebildi? Bunların hepsinin cevabı var tabi. Aysun’un ipleri kimin elinde? Aysun bir piyon mu ortaya sürülen: ‘’Masumcuk, sade, ağzı var, dili yok, ‘’mahsun güzel’’ rollerine mi soyunduruluyor. Arkasında kim var?

Ne o ne bu var Aysun’un arkasında. Birileri, Aysunu , inceden inceden yönetiyor veya yönlendiriyor. O, geleceğin en büyüğü olmak için yetiştiriliyor: Sistemli, bilinçli, sabırlı bir uğraşın mahsulü olacak bu çıkış. Aheste aheste işleyen bir senaryo var. Aysel, zaman zaman bunları oynuyor. Şöhretin en zirvesine oturtulacak o. Bir yıldız gibi, zamanı gelince sönmeyecek. Namı, Paris Hiltonu da geçecek.

Pekiiiiiy, Aysun nereye koşuyor? Biliyoruz ki, şimdilik aheste koşuyor.Yumuşak hatlarını göstere göstere koşuyor. Saf, ucu kalkık dudağının ucu ile gülümsüyor.Tebessümü de, ardından geliyor hemen. Bu durum ona manalar katıyor. Onun dudaklarının ucu kıvrık ve bir yarım bölümü, hafiften şiş.Yelkenli gibi. Dudakları ile sörf yapıyor seksi olarak. Onun dudaklarının ucu kıvrık.Ama daldan eğme değil, kökten sürme kıvrıklara taş çıkartacak cinsten. Fazla gülemiyor o dudaklarla. Şiş dudaklar gerilim yapıp acıtıyor olmalı. Bu da senaryonun bir bölümü zaten.

Aysun Kayacı iyi koşuyor geleceğe. Mirkelam da işe, koşarak başladı. Ne koşuştu ama?! Otobüse yetiyormuş gibiydi. Aysun’cuk öyle değil. Zarif koşuyor o. Kıvrık dudaklarını göstere göstere. Kameralar da hep o kıvrıkları zumluyor zaten, anlamadınız mı? Kıvrık dudaklar herkeste iyi durmaz. Onda duruyor.

Kıvrık dudakları bırakalım. Hakiki kıvrık dudaklar, şişirilmemiş dudaklar, duranda iyi duruyor.Yakınen göremedik ama, resimlerde fark ediyoruz. Ama Aysununki de senaryo icabı. Bundan sonra neler olabilir dersiniz?

Televizyondaki Kayacı, tam vergi ayında, vergiden bahsetti, dikkat ettiniz mi? Kız işini biliyor canım. Gündeme pat! Diye düşmek istedi senaryo gereği. Ve de düştü. Hem de üç beş koldan. Fakir fukaraya yapılan odun kömür yardımından bahsetti. Gecekonducuların, kömür dağıtan Valilerin kulaklarını çınlattı. Risotto yiyen, sonra da bakan vekili görevi verilen eski valinin risottosunu aklına getiremedi amma, yine de diyeceğini dedi .

Türbanın akıbetinin konuşulduğu şu günlerde , kapatılma iddianamelerinin gündemindeki konuya da değinerek lafı Arabistan’a getirdi. ’’Onlara dönersiniz sonra ha! Yoksa karışmam’ demeğe getirdi.Anayasa mahkemesinden önce karar verdi Aysun bir bakıma! Böylelikle her kesin söylemek isteyip de söyleyemediği konuları o kıvrık dudaklı Aysun ortaya döküverdi.

Vay seni gidi kıvrık dudak Aysun vay! Bir rol, bu kadar ezberlenir ha! Ama eminim ki, biraz da, ayıp olmasın diye, kendinden de katkılarda bulundu gibime geliyor. Di mi?

Ayak takımının getirdiği parti denilince, yerden izmarit toplayan, boş fıçılarda geceleyen, ağaç diplerini mesken tutanlar akla gelir. TV deki bu çıkışlar, daha çok ses getirecek gibi. AKP Adıyaman Milletvekili ‘’Mağarada yaşayan insanımız yok!’’ diyor. Böylelikle Mecliste sesi pek çıkmayan vekile de, Aysun’un TV proğramı sayesinde gün doğdu. Cevap vererek bir adım öne çıktı. Adıyaman’lı seçmenler, bu kahraman ve çalışkan, fedakar vekillerini unutmayacaklar bir dahaki seçimlerde. Gördünüz mü kıvrık dudaklı Aysunun ettiklerin, siz? Hı?

Bir AKP.li vekil de İzmir’den ‘’Mahluk’ dedi Aysun’a. ‘’Ayak takımı diye, bize oy veren halkımıza hakaret ediyor’’ diyor vekil.

Durun hele. Daha neler olacak neler. Aysun’un bu çıkışı ile gazeteciler, Pazar ilavelerinin kapaklarını, kendisine ayıracaklar. Risotto sever misin diyecekler. Belki de ‘Aysun işi risotto’nun tarifini’ bile yaptıracaklar Bu kıvrık dudaklarının manasını soracaklar. Ayak takımının tariflerini yaptıracaklar. O, bunları tınmayacak senaryo gereği. Yemek tarifi yapacak, araya esas laflarını sokuşturacak. Anlayacağınız ocağı hiç söndürmeyecek. Külleri hep sıcak kalacak.

Aysun’u, başka kanallar da stüdyolarına kaçıracaklar. Kapıda nöbet bekleyen rakip kameramanlar, makineleriyle birbirlerinin kafalarına vurarak karakolluk olacak. Üniversitelerde açık oturumlarda konuşmacı olacak. Kıvrık dudaklarının sırrı sorulacak.Yine risottonun bahsi geçecek. Katılacağı sempozyumlarda, seminerlerde, açık oturumlarda, hem gecekondu yıkılıp hem de nasıl oy alınır denilerek kıymetli tüyolar da istenecek kendisinden.

Uçları kıvrık dudaklı Aysun’un, bir bakacağız ki sesi Dubai’den gelecek. ‘’Türk Venüsü’’ nün şöhreti, Paris denilen Bayan Hiltonu üçe beşe katlayacak. Arabistan’ın zengin atılımcısı Cafer Tayyar el sabah el Elem tere şiş Hazretlerinin mahdumu, el Mafiş El Tayyar’ın denizde yüzen Palmiyeli otelini açma şerefi, Aysun’a verilecek.. Ve gecede ‘’Saba Melikesi Belkıs’ ı canlandırıp, Arap Aleminin kalbini fethedecek.

En son bir iltifat da AKP li Dengir’den geldi. Aysun’cuğa: ‘’Civciv’’ dedi. Muhakkak dudağının kıvrıklığı bunda rol oynadı. Baş tarafına da ‘Edepsiz’ diye ekledi. Şimdi Mudurnu tavukçuları,

yumurtacıları, civcivcileri hapı yuttu. Bu son tabloya göre, civciv makineleri dezenfekte edilecektir muhakkak. Bakımı uzun sürebilir.Yoksa koskoca Mudurnu işletmeleri batar maazallah. Hem hangi civciv edepli, hangisi edepsizdir, nereden bilebileceksiniz ki? Bunları edepli edepsiz, cahilini, cühelasını, mekteplisini mektepsizini nasıl ayıracaksınız? Bir bilene sorulsa, o bilen bunları nasıl bilecek? Ulemaya mı sormak lazım. Ne alaka? Zor iş valla! Civcive edepsiz denmesi, civcivin kelime yapısına ters bir kere. Civcivle edepsizi yan yana koydunuz mu, yakışık almaz iki nesne gibidir. Civcivlere edepsizlik yakıştırılırsa, yumurtası da cılk çıkar. Bozuk yumurtalar civciv, piliç ve besi tavuğunun kökünü kurutur. Bakalım dezenfekte ile kurtulabilecek mi civciv sanayi.

Plakçılar çarşısı da nemalanacak bu Aysundan dolayı. Kıvrık dudaklarınıun etkisi ve tepkileri çığ gibi büyüyecek. Daha aklımıza gelmiyor neler olabileceği.. Amma, plakçılar çarşısı yakında bu civciv için stüdyoda albüm çalışması yapacak. Klip'te Aysun başrolü oynayabilir. Plak Amerika'da da liste başı olur. Madonna'dan teklif bile alabilir ''Gel birlikte çalışalım' diye. Şarksı da amma güzel olur amma. ''Civciv çıkacak, kuş çıkacak'' gibi...

Daha durun hele siz. Daha neler olacak. Kıvrık dudaklı güzel Aysun, etti edeceğini. Beklemedeyiz biz de. İleri günler, çok şeye gebe. Bundan sonra biz de rotayı, Aysun’dan alacağız.

Bakaciiiiz…Göreciiiizz.

RESİMLER: (Onay sonrası, yayında.)

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..