Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Edirne Kitap Fuarı gerçekleşti

Edirne  Kitap Fuarı  gerçekleşti
 

                                                   

 " Sahte para yapan insan olduğu gibi, paranın sahte yaptığı insanlar da v ardır." Uğur Mumcu

 

                                                  

 

 

                                                   

 

 

 

                                                  “Bugün de yarın da bir kitap, en iyi arkadaştır.”  

                                                                          M.F. Tupper

“Olgun insan, güzel söz söylemesini bilen değil,

Söylediğini yapan ve yapabildiğini söyleyen insandır.

Confucius

             Edirne’de görevli olduğum yıllarda 6–12 Ekim 1997 haftasında “Serhat Şehri’nde Kültür Esintileri” adıyla kültür haftası düzenlendi. Mahmut Makal, Sunay Akın, aramazdan ayrılan İktisatçı Prof. Dr. Türkel Minibaş, Fikret Hakan, Trakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gönül Gökçe ve konseriyle Suavi oradaydılar. Hafta boyuncu tüm etkinlikler Trakya Birlik Genel Müdürlüğü Binası’nda başarıyla sürdürüldü.

            Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi yıllardır kültürel etkinliklerde ses getirmektedir. Özellikle Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile adını dünyaya duyurmaktadır. Bu kez de zamanlama oldukça isabetli yapılarak  Belediye  Başkanı  Hamdi Sedefçi’nin önderliğinde Başkan Yardımcısı-Organizasyon Komitesi Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu ile Belediye Başkanı Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar’ın organizesinde 11–17 Ekim 2012 tarihleri arasında Edirne Belediyesi Kitap Fuarı etkinliği düzenlendi. Yer mi? Belirteyim:Ekmekçizade Kervansarayı…

.           Açılışta ilin Valisi, TÜ Rektörüyle geldi.  Belediye Başkanı kendilerine plâket (onurluk) sundu. Ne ki  bu sırada beklenmeyen olumsuzluklar oldu! Soğuk yeller esti. Yazarlara verilecek olanlar ertelendi. İlin yöneticileri, stantların birkaçına uğrayıp çarçabuk gittiler. Bir daha da hiç uğramadılar. Edirne Valiliğinin ve Trakya Üniversitesinin destek ve katkıları olacağı belirtilmesine karşın, bu da görülmedi!

            Unutulmaması gereken gerçek şudur: Nazım'ın Bursa Cezaevi’nde müfettişe haykırdığı gibi:    "yöneticiler unutulur ama sanatçılar unutulmaz! "

            Aslında  kitap okuyan da yok! Bilgisayar, tv, telefon, geçmişte okuyanlara yapılan olumsuzluklar  ve olanaksızlıklar kitap sevgisi ve okuma uğraşı gibi güzel ve yararlı alışkanlıkları sildi, süpürdü!. Öğretmenlerden ve öğrencilerden gelenler çok az sayıda kaldı.

            Edward Bulwer Lytton: “Yasalar ölür, kitaplar ölmez.” derken, Seneca:  “Kitapsız yaşamak; kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır.” demiyor mu?  Etkinlik, belediye ve kent açısından apayrı bir güzelliktir! Yazarları da desteklemek amaçlı planlanan bu kültürel hareket; tüm belediyelere örnek olacak ve alkışlanacak niteliktedir! 

            Hanri Benazus'un Atatürk fotoğrafları sergisi görülmeye değerdi. 50 Adet yayımlanmış kitabı var. Bizim Kitaplar Yayınevi’nden çıkan Önce İnsan Olmak, Hümanizm, Dostluk gibi… Kimi yazarlar programa alınmasına karşın gelmediler. Konferanslar gerçekleşti ve şiir dinletileri de yapıldı.

           Yapılan planlamaya göre beş gün katıldım ve (14 ) kitabımdan imzaladığım oldu. Köşe yazımı sürdürdüğüm Edirne Star gazetesinin sahipleri Bakiye- Derya Sarılarlı ile görevlileri ziyaretime geldiler. Ayrıca  Arslanzade firmasının sahibi  Arif Meriç ziyaret etti. Çoktandır görmediğim kimi dostlarımla buluşma ortamı buldum. Kütüphaneci Özlem-Mehmet Ağırgan, Necdet Tezcan, Feyzullah Aktan, Azmi Taşkaya, Müzeyyen Soyupak ve adını buraya sığdıramayacağım dostlar…

           Başta Tanrıkulu ve Bilar olmak üzere emeği geçenleri, bilimin-kültürün yakınında olanları ve tüm iyi niyetli insanları kutluyorum.              

                                                                             *

                                                 muhsindurucan@ttmail.com

 muhsin     m    

   

 

              

                                                                   

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..